19.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialPoşta se lansează în asigurări

Poşta se lansează în asigurări

SC Poșta Română Broker de Asigurare și-ar putea începe activitatea la sfârșitul lunii iulie, urmând să demareze procedura de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit 1asig.ro. Termenul avansat inițial de conducerea Poștei era ianuarie 2014.

Poșta Română a anunțat public încă din iunie 2011 că își va înființa o bancă și un broker de asigurări, societăți care vor permite operatorului să utilizeze mai bine rețeaua și să aducă venituri suplimentare, iar la începutul lunii noiembrie 2013 Ion Smeeianu, directorul general al companiei, anunța că începând cu ianuarie 2014, compania va oferi servicii de brokeraj.

„Deoarece SC Poșta Română Broker de Asigurare SRL este o filială a Companiei Naționale Poșta Română (CNPR) și are ca acționar unic CNPR, cadrul legal care stă la baza activității economice pentru această formă juridică este Ordonanța 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct ori indirect o participație majoritară”, au declarat oficialii companiei.

Cu buget, fără buget

„Bugetul acestor societăți, în speță și societatea noastră de brokeraj – se aprobă prin ordin comun al ordonatorului principal de credite, al ministrului Finanțelor Publice și al ministrului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice. Acesta este motivul pentru care activitatea nu a demarat în intervalul menționat anul trecut, procedura de elaborare și avizare a bugetului de către cele trei ministere fiind una de durată”, au explicat reprezentanții Poștei.

Conform acestora, la acest moment bugetul a fost aprobat, urmează elaborarea ordinului comun și publicarea acestuia în Monitorul Oficial. În paralel cu publicarea în Monitorul Oficial va fi demarată procedura de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, începerea efectivă a activității, după obținerea autorizării, urmând a fi sfârșitul lunii iulie 2014.

„Activitatea de brokeraj va începe în câteva unități poștale selectate în funcție de volumul de business realizat, întâi în București, după care urmează să fie extinsă și la celelalte oficii din țară, tot pe baza unei selecții atente pe care o vom efectua”, au mai adăugat aceștia.

SC Poșta Română Broker de Asigurare SRL va intermedia asigurări din segmentul non-life pentru început, principala țintă fiind obținerea unui volum semnificativ din segmentul polițelor obligatorii (RCA, asigurarea obligatorie a locuinței).   

Cele mai citite

Ședința de guvern se ține la Brașov

Ședința de guvern programată în ziua de 14 mai 2024 se va desfășura în municipiul Brașov, anunță un comunicat transmis de la Palatul Victoria. Nu...

Ministrul Agriculturii: Asigurarea unui buget consistent este esențial pentru viitoarea PAC

Asigurarea unui buget consistent pentru plăţile directe, prin care să se acorde acelaşi nivel al plăţilor pentru toţi fermierii din Uniunea Europeană, este esenţială...

Acuzații de corupție și abuz de putere

În mijlocul agitației din campania electorală din comuna Vernești, se întețește lupta pentru adevăr între cei care aspiră la putere și cei care...
Ultima oră
Pe aceeași temă