21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialActivitatea în industrie, comerţ și servicii stagnează până în ianuarie

Activitatea în industrie, comerţ și servicii stagnează până în ianuarie

Activitatea în industrie, comerţ și servicii va stagna până în luna ianuarie 2015, potrivit estiimărilor managerilor care se așteaptă chiar la o scădere în construcţii pentru intervalui noiembrie 2014 – ianuarie 2015, în raport cu cele trei luni anterioare, arată un indicator conjunctural al publicat de INS.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iulie, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o stagnare a volumului producţiei (sold conjunctural 0%). În ceea ce priveşte estimarea producţiei, pentru activitatea de fabricare a altor mijloace de transport se va înregistra tendinţă de creştere (sold conjunctural +19%). Pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +1%). Numărul de salariaţi va rămâne la un nivel similar, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucrătoare, scrie Mediafax.

"Potrivit estimărilor din luna noiembrie 2014, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni, scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -35%). Managerii estimează, de asemenea, scădere a numărului de salariaţi (sold conjunctural -24%) şi a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural -31%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează relativă stabilitate a acestora (sold conjunctural -3%)", se arată într-un comunicat al INS.

Şi în sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural +0%). Angajatorii prognozează creşterea moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%) şi a volumului comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale (sold conjunctural +8%). Managerii estimează de asemenea o relativă stabilitate a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +4%).

Conform estimărilor din luna noiembrie 2014, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +3%). În sectorul de servicii se estimează scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -8%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural -1%).

Cele mai citite

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

Boris Becker, despre Simona Halep: „Cred că tenisul mondial are nevoie de ea”

Fostul mare jucător german Boris Becker, prezent, marţi, la Bucureşti, la premiera filmului documentar Nasty, a declarat că tenisul mondial are nevoie de Simona Halep. „Mă...

Președintele polonez Duda ar urma să se întâlnească cu Trump

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că s-ar putea întâlni cu Donald Trump în timpul unei vizite la New York săptămâna aceasta, în timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă