6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Henri Coandă, locul 4 în topul aeroporturilor din Europa cu...

GALERIE FOTO. Henri Coandă, locul 4 în topul aeroporturilor din Europa cu cea mai mare creştere a traficului aerian

În topul aeroporturilor din Europa care au înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian anul trecut, Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" s-a clasat pe locul patru, la categoria între 5 şi 10 milioane de pasageri, se arată în clasamentul realizat de Airports Council International-Europe. Anul trecut, 83% dintre pasagerii Aeroportului "Henri Coandă" au avut ca origine sau destinaţie aeroporturi din statele Uniunii Europene. Pe primele trei locuri s-au clasat aeroporturile Basel din Elveţia, Lanzarote  din Insulele Canare şi Napoli.  

În anul 2014, pe cele două aeroporturi din Bucureşti s-a înregistrat un număr record de 8.321.858 de pasageri şi 102.048 de aterizări şi decolări. Din total, pe Aeroportul "Henri Coandă" s-au înregistrat 8.317.168 de pasageri şi 91.788 de decolări şi aterizări. Faţă de 2013, numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului anul trecit a înregistrat o creştere de 8,8%. Astfel, evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti depăşeşte tendinţa generală înregistrată la nivel european, de 4,9%.

La categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri, primul loc este ocupat de Istanbul Ataturk, urmat de Sheremetyevo din Moscova, Gatwick din Londra, Domodedovo şi Barcelona. La categoria 10 – 25 de milioane de pasageri, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Istanbul Sabiha Gokcen, Atena, Bruxelles, Lisabona şi Londra Stansted, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri, clasamentul este: Chişinău, Santorini, Belgrad, Mikonos şi Maribor, 

Pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti îşi desfăşoara activitatea în prezent 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinaţii. Şi tot anul trecut, pe Otopeni au început să opereze încă două noi companii aeriene, Ryanair şi Air Baltic.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă