18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialAFI Palace Cotroceni anunță afaceri în creștere

AFI Palace Cotroceni anunță afaceri în creștere

Veniturile centrului comercial AFI Palace Cotroceni din Bucureşti au crescut în primul trimestru cu 6,7%, la 7,3 milioane de euro, iar pentru întreg anul, proprietarii mall-ului estimează încasări de peste 29 milioane de euro, nivel comparabil cu cel din 2013. În anul 2013, AFI Europe a raportat venituri nete în creştere cu 6,5%, în sumă de 28,7 milioane de euro din închirierea centrului comercial, primul proiect al companiei, cu capital israelian, din România.

Mai mult, AFI Palace Cotroceni a înregistrat o creştere a traficului (numărul de vizitatori ai mallului) până la o medie de 55.000 vizitatori pe zi în perioada analizată, iar gradul de ocupare a crescut la peste 98%, potrivit unui comunicat al AFI Europe. Valoarea AFI Palace Cotroceni era estimată la 375 milioane euro la data de finele lunii septembrie a anului trecut.

Pe de altă parte, valoarea AFI Palace Ploieşti, centrul comercial pe care compania îl deţine în Ploieşti, a crescut în ultimele luni cu 6,2 milioane de euro, până la 64,2 milioane de euro. Traficul (numărul de vizitatori ai mall-ului) rămâne stabil, la 15.000 vizitatori pe zi, iar gradul de ocupare a crescut în luna aprilie la 99%. AFI Palace Ploieşti a inaugurat recent Cinema City şi complexul de divertisment şi petrecere a timpului liber, care sporeşte activităţile de acest tip oferite de AFI Palace Ploieşti.

Pe segmentul de birouri, AFI Europe România a inaugurat pe 15 aprilie, AFI Park 2 (din complexul AFI Park), ale cărei spaţii de birouri sunt 100% închiriate. Prima clădire de birouri, AFI Park 1, cu o suprafaţă închiriabilă de 12.250 metri pătraţi, este 100% închiriată, în timp ce AFI Park 3, care va fi livrată în decembrie 2014, este deja pre-închiriată în proporţie de 40% companiei de IT Endava România, deţinute de investitori britanici. AFI Park va avea la finalizate cinci clădiri de birouri, în prezent fiind în construcţie ultimele trei.

„AFI Europe România continuă să îşi îmbunătăţească rezultatele financiare. După inaugurarea AFI Palace Ploieşti şi AFI Park 2, portofoliul de active generatoare de venituri al AFI Europe România a crescut semnificativ, la peste 135.000 de metri pătraţi suprafaţă închiriabilă (GLA), cu o rată medie de ocupare în toate activele de 97% şi un NOI (venituri operaţionale nete, n.r.) în 2013 de peste 31 milioane de euro. Plănuim să continuăm acest stadiu actual de dezvoltări cu noi clădiri de birouri şi centre comerciale", a declarat David Hay, directorul executiv al AFI Europe România.

AFI Europe mai deţine terenuri în Bucureşti şi Arad, unde intenţionează să dezvolte spaţii comerciale şi de birouri.

Cele mai citite

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...

ELCEN o acuză pe Firea că a mințit la Realitatea Plus, în legătură cu falimentul RADET

Se încearcă din nou inducerea în eroare a opiniei publice în sensul în care ELCEN este considerată cauza falimentului RADET, transmit reprezentanții Electrocentrale București. Vă...

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...
Ultima oră
Pe aceeași temă