22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialAlimente de la UE, blocate în Arad din cauza birocrației

Alimente de la UE, blocate în Arad din cauza birocrației

Trei camioane cu alimente de la UE pentru persoane defavorizate din municipiul Arad sunt blocate la marginea orașului, din cauză că Ministerul Fondurilor Europene nu a semnat contractul cu furnizorul care a câștigat licitația.

Potrivit reprezentanților Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară (DDAC) a Primăriei Arad, trei camioane cu aproximativ 60 de tone de alimente au sosit, miercuri dimineață, în Arad, pentru beneficiarii Programului Operațional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate 2014-2020, însă preluarea produselor a fost blocată de Prefectură, vehiculele staționând într-o parcare de la marginea orașului.

Potrivit directorului DDAC, Oana Pârvulescu, firma de transport anunțase încă de luni că o parte din alimente, destinate persoanelor defavorizate și achiziționate de Guvern cu fonduri europene, va fi livrată miercuri, astfel încât angajații municipalității s-au mobilizat pentru a asigura spații de depozitare, oameni și echipamente pentru descărcare.

"Ne-am organizat cu tot ce este necesar pentru preluarea acestor produse, însă Prefectura Arad ne-a transmis să nu recepționăm nimic până nu avem acordul ministerului. Camioanele cu produse sunt blocate undeva la marginea orașului", a declarat Oana Pârvulescu.

Potrivit acesteia, pentru orașul Arad ar urma să mai sosească șase camioane, dar la nivel local nu se cunoaște nici lista de beneficiari în acest moment, pentru că, pentru prima dată, aceste informații au fost gestionate de Guvern.

"Anul trecut am avut în jur de 9.000 de beneficiari, dar anul acesta ar trebui să fie mai mulți. Nu avem însă lista persoanelor care trebuie să primească alimente, deși în anii trecuți știam cine sunt beneficiarii încă din lunile iunie-iulie", a adăugat șeful DDAC Arad.

Reprezentanții Prefecturii Arad nu au oferit un punct de vedere oficial cu privire la această stuație, însă surse din cadrul instituției afirmă că blocajul este la Ministerul Fondurilor Europene, care nu a semnat deocamdată contractul cu firma care a câștigat licitația pentru furnizarea produselor, mai scrie Mediafax.

Sursele citate arată că furnizorul a decis să înceapă livrarea alimentelor înainte de semnarea documentelor.
Contractul ar urma să fie semnat în zilele următoare, timp în care produsele alimentare nu pot fi preluate de autoritățile locale, au mai susținut sursele din Prefectura Arad.

Cele mai citite

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...

Corina Crețu: “Simplificarea regulilor PAC reprezintă un pas înainte”

Corina Crețu, europarlamentar și fost comisar european pentru politica regională, aduce în discuție necesitatea de a simplifica regulile Politicii Agricole Comune (PAC) a Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă