11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialAmbasadorul SUA cere drumurile mai bune pentru aducerea investitorilor americani

Ambasadorul SUA cere drumurile mai bune pentru aducerea investitorilor americani

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a declarat, joi, la Craiova, unde a vizitat fabrica Ford, că principalele ”doleanțe” ale investitorilor sunt o infrastructură și o conexiune pe calea ferată mai bune, informează Mediafax.

“Principala doleanță o reprezintă o infrastructură mai bună, drumuri mai bune, o conexiune pe calea ferată mai bună. Nu este doar ceea ce Ford are nevoie, dar și alte mari companii, chiar și cei de la Dacia au solicitat o infrastructură mai bună. Cred că este ceea ce mulți români își doresc. Ford ia în considerare o creștere a producției, dar pentru a face acest lucru este necesar un sistem de autostrăzi care să lege acest loc de Europa. De asemenea, ei solicită o infrastructură de cale ferată care să îi ajute la aducerea în uzină a ceea ce au nevoie pentru producție, dar și ca să îi poată ajuta la export”, a afirmat Hans Klemm.

Totodată, ambasadorul SUA a precizat că această condiție solicitată de reprezentanții Ford nu este una strictă, însă “pentru avea o viziune asupra creșterii producției este necesară și o viziune asupra infrastructurii”.

Ambasadorul SUA a vizitat, joi, fabrica Ford de la Craiova, unde a discutat cu reprezentanții companiei, dar și cu cei ai autorităților locale și județene.

“Ford este cea mai mare investiție americană din România, până în prezent compania investind peste un miliard de euro. Acest lucru ilustrează rezultatele pozitive care se pot obține ca urmare a parteneriatului dintre sectoarele public și privat. Investiția făcută de Ford demonstrează încrederea companiei în România și în forța de muncă talentată din această țară. Cred că Guvernul României este deschis să sprijine fiecare investiție americană și să răspundă nevoii de infrastructură a comunității de afaceri, infrastructură vitală pentru dezvoltarea sustenabilă și progres”, a mai spus Hans Klemm.

Uzina Ford de la Craiova a sărbătorit, joi, atingerea cifrei de un milion de motoare EcoBoost de 1 litru fabricate la uzinele din Craiova și Köln (Germania), de la începutul producției în 2012. Motorul EcoBoost de 1 litru este cel mai premiat motor conceput de Ford, fiind desemnat Motorul Internațional al Anului de patru ori consecutiv.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă