13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAvioanele Wizz Air asteaptă până joi să poată zbura din nou spre...

Avioanele Wizz Air asteaptă până joi să poată zbura din nou spre Tel Aviv

Operatorul aerian Wizz Air va renunța la măsura suspendării zborurilor spre Tel Avivi abia joi nopatea din caua situației tensionate din regiune, a anunțat compania.

"Siguranţa operaţiunilor rămâne prioritatea Wizz Air. Având în vedere că situaţia incertă continuă, Wizz Air a decis să prelungească suspendarea operaţiunilor spre Aeroportul Internaţional Tel Aviv Ben Gurion până joi, 24 iulie, miezul nopţii. Wizz Air este în contact permanent cu autorităţile, iar orice modificare va fi anunţată în timp util", se arată într-un comunicat de presă al companiei, scrie Mediafax.

Wizz Air anunţase marţi că suspendă zborurile către aeroportul din Tel Aviv până miercuri noapte, în urma recomandării făcute de Autoritatea aeronautică federală din Statele Unite (FAA), din cauza riscului unor atacuri cu rachetă.

Miercuri seară, agenţia federală pentru aviaţie din SUA (FAA) a ridicat interdicţia impusă companiilor aeriene de a zbura către Israel, dar a avertizat că "situaţia este foarte instabilă" pe plan local, relatează AFP.

"FAA a ridicat restricţiile privind zborurile americane către şi de la aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv, anulând o directivă pentru echipaje pe care o reînnoise anterior", arată un comunicat al agenţiei.

Agenţia a emis o primă interdicţie de deservire a acestui aeroport marţi, pentru 24 de ore, după ce o rachetă palestiniană a căzut în apropierea aeroportului. Restricţia a fost reînnoită miercuri.
După presiuni la cel mai înalt nivel în vederea anulării interdicţiei, FAA a precizat, miercuri, într-un comunicat că "lucrează strâns" cu Guvernul israelian pentru "a analiza noile informaţii pe care le-a furnizat şi pentru a determina dacă potenţialele riscuri pentru aviaţia civilă americană s-au redus".

Cele mai citite

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...

Forțele ruse ar putea ataca infrastructura de transport a Ucrainei

Forțele ruse își pot schimba atenția în săptămânile următoare către infrastructura de transport a Ucrainei, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul...
Ultima oră
Pe aceeași temă