11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAxa se retrage din România. Vinde tot la SAI Certinvest și SIF...

Axa se retrage din România. Vinde tot la SAI Certinvest și SIF Transilvania

Grupul francez Axa se retrage de pe piața românească prin vânzarea operaţiunilor de asigurări de viaţă şi economisire din România către SAI Certinvest și SIF Transilvania. SAI Certinvest va achiziționa 70% din filiala AXA din România, AXA Life Insurance SA, iar SIF Transilvania va cumpăra 30%.

"Deschiderea unei noi linii de business în zona asigurărilor va permite companiei Certinvest să asigure o diversificare a portofoliului de investiții pentru clienții săi și, în același timp, pentru clienții de asigurări care sunt interesați de alte proiecte investiționale", se arată într-un comunicat al cumpărătorilor, citat de Mediafax.

Părţile nu au comunicat termenii financiari ai tranzaţiei. Operaţiunea necesită aprobarea autorităților de reglementare.

"Asigurările de viațăși sănătate creează o sinergie puternică cu activitatea de acum a Certinvest, atât în privința portofoliului de produse cât și în privința intereselor clienților. Noii acționari vor crește activitatea companiei și vor lansa noi produse destinate, în special antreprenorilor", a declarat Eugen Voicu, Acționar Fondator SAI Certinvest.

La rândul său, Radu Toia, vicepreședinte executiv SIF Transilvania, a declarat că prin această achiziție compania își diversifică deținerile cu o companie într-un domeniu nou în portofoliul societății și afirmă interesul strategic pentru serviciile financiare non-bancare, segment de activitate unde estimăm că potențialul de creștere este substanțial pe termen mediu și lung.

SAI Certinvest este cea mai mare companie româneasca independentă de asset management, cu active în administrare de peste 250 milioane de lei și o experiență de peste 20 de ani în investițiipe piața din România. Compania are în administrare un portofoliu diversificat de fonduri mutuale (fonduri de acțiuni, fonduri de indici, fonduri cu venit fix, fonduri diversificate), precum și un număr important de portofolii individuale, fiind lider pe acest segment, mai scrie Mediafax.

SIF Transilvania administrează active în valoare de aproximativ 250 milioane de euro. Compania are o politică de investiții diversificată, cu expuneri semnificative în domeniul financiar, turism și imobiliar.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă