6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialBrânza de la Țaga revine pe piață

Brânza de la Țaga revine pe piață

Celebra fabrică de brânzeturi din Țaga revine pe piață din această săptămână. Alături de cunoscuta brânză de Năsal, fabrica va livra magazinelor companiilor membre ale clusterului AgroTransilvania o serie de noi produse de înaltă calitate.

“Nu este vorba doar despre brânza de Năsal, ci şi despre sortimentul Bobâlna, Moeciu şi brânza Produs de Ţaga. Aceasta din urmă împreună cu brânza de Năsal sunt atestate ca produse tradiţionale”, a precizat Călin Fărgaciu, directorul executiv al Cooperativei Someş Arieş, citat de site-ul agrocluster.ro.

“Brânzeturile produse în fabrica de la Ţaga vor putea fi cumpărate peste 10 zile şi din Carrefour Polus”, a declarat Ciprian Morcan, reprezentant AgroTransilvania Cluster.

Redeschiderea unității de producție de la Ţaga a fost posibilă în urma acordului semnat pe 29 august 2014 de Friesland-Campina România și Fabrica de Brânzeturi Transilvania, care s-a născut din asocierea dintre AgroTransilvania Cluster și Cooperativa Agricolă Someș Arieș. AgroTransilvania Cluster și Cooperativa Agricolă Someș Arieș se numără printre cele mai importante asociații care îi grupează pe fermierii locali.  Aceștia furnizează laptele necesar pentru producerea brânzeturilor de Țaga.

Deși înființarea noii companii care a preluat operarea fabricii din Țaga a avut loc acum un an, aceste brânzeturi au revenit pe piață abia acum, deoarece a fost nevoie de un timp considerabil pentru a asigura repunerea în funcțiune a utilajelor și pentru a asigura maturarea brânzei în cunoscuta grotă a fabricii, acolo unde microorganismele asigură transformarea cașului în brânza care a primit supranumele de ”camembertul ardelenilor”.   

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă