17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCăt plătesc românii pentru o imprimantă și cât timp o folosesc

Căt plătesc românii pentru o imprimantă și cât timp o folosesc

Prețul mediu de achiziție al unei imprimante cu jet de cerneală este de aproximativ 100 – 150 de euro în România, în condițiile în care aproape 80% din piață este destinată utilizatorilor casnici, restul fiind utilizatori profesionali care ajung să plătească chiar și peste 10 mii de euro în cazul unei imprimante industriale folosite în industria textilă, a declarat Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson pentru România și Bulgaria.

Potrivit acesteia, durata de utilizare a unei astfel de imprimante a crescut în ultima perioadă, în prezent fiind vorba de aproximativ 3 până la 4 ani.

Anul trecut au fost vândute aproximativ 250.000 de imprimante în România, cu o valoare totală de circa 83 de milioane de euro, ceea ce face din țara noastră a treia piață din regiune, fiind depășită doar de Polonia și Cehia.

Piața echipamentelor de printare va crește în acest an cu circa 10%, până la 270.000 de unități, aceasta fiind împărțită din punct de vedere al valorii aproape egal între imprimantele cu jet de cerneală și cele laser, în vreme ce imprimantele matriciale reprezintă o cotă extrem de redusă.

Epson România ocupă, punct de vedere valoric, o cotă de 15% din piața imprimantelor din România și de 5% din punct de vedere al numărului imprimantelor cu jet de cerneală vândute. În aceste condiții, compania își propune pentru acest an o creștere de aproximativ 10%, în ton cu piața de profil, dupăp ce anul trecut a înregistrat o creștere de aproape 15 procente, a precizat Simona Decuseară în cadrul evenimentului delansare a două noi imprimante cu jet de cerneală.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...
Ultima oră
Pe aceeași temă