21 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialCât va costa studiul de fezabilitate pentru drumul expres Constanţa - Tulcea...

Cât va costa studiul de fezabilitate pentru drumul expres Constanţa – Tulcea – Brăila

Studiul de fezabilitate pentru drumul expres Constanţa – Tulcea – Brăila va costa până la 6,2 milioane de euro, construcția efectivă a șoselei urmând să coste peste 1 miliard de euro, potrivit Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

Segmentul de drum vizat este parte a DN 22, în lungime de aproape 300 kilometri, care traversează judeţele Buzău, Brăila, Tulcea şi Constanţa, scrie Mediafax.

Construcţia acestui drum expres, inclusiv a unui pod la Brăila, are o valoare estimată de 1,3 miliarde euro, potrivit datelor din varianta revizuită a raportului privind Master Planul de Transport.

"Necesitatea şi oportunitatea investiţiei rezultă din caracteristicile tehnice şi de exploatare ale drumului naţional 22, pe sectorul km 287+400 – km 86+356, care nu corespund normelor tehnice în vigoare prevăzute pentru un drum naţional expres. Se va face conexiunea drumului expres cu varianta de ocolire Constanţa în nodul rutier de la Ovidiu şi cu podul peste Dunăre în zona Brăila – Măcin", potrivit caietului de sarcini aferent procedurii.

Amenajarea drumului expres va contribui la dezvoltarea economiei şi a turismului în zonă, se mai arată în document.
Acordul are o valoare estimată de 19 milioane lei fără TVA, la care se vor raporta ofertanţii în elaborararea propunerii financiare, şi poate fi suplimentat cu 3,4 milioane lei prin achiziţia unor servicii similare, potrivit unui anunţ al CNADNR.

Proiectul are o durată de 12 luni şi va fi finanţat cu fonduri europene nerambursabile şi bani de la buget, mai arată Mediafax.

Serviciile vor fi adjudecate prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut, iar termenul pentru depunerea ofertelor a fost stabilit la 6 februarie.

Cele mai citite

O persoană a fost reținută la Constanța. DIICOT transmite că a comercializat diferite cantități de cocaină

La data de 1 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au decis reținerea...

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...

Ghid complet despre tâmplărie din aluminiu

Tâmplăria din aluminiu a devenit o alegere populară pentru multe proiecte de construcție și renovare datorită proprietăților sale durabile și esteticii versatile. În acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă