20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCâți pasageri au transportat companiile aeriene anul acesta

Câți pasageri au transportat companiile aeriene anul acesta

Companiile aeriene au anunțat că au transportat cu 5% mai mulți pasageri în acest an comparativ cu 2013, numărul călătorilor ajungând la 3,2 miliarde, potrivit Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI).

Companiile aeriene au efectuat un număr record de zboruri în 2014, şi anume 33 de milioane, cu aproximativ un milion mai mult decât anul trecut, a adăugat OACI într-un comunicat citat de Mediafax.

La orizontul lui 2030, peste 6,4 miliarde de călători se vor deplasa cu avionul, potrivit prognozelor actuale ale OACI, cu sediul la Montreal.

Măsurată prin numărul de pasageri plătitori pe kilometri zburaţi (RPK), creşterea traficului de pasageri a atins 5,9% în acest an, faţă de 5,5% în 2013, în contextul unei ameliorări a situaţiei economice, a precizat OACI.

Regiunea Asia-Pacific se situează pe prima poziţie în piaţa mondială, cu o parte de 31% din RPK, faţă de 27% pentru Europa şi 25% pentru America de Nord.

Gradul de umplere a avioanelor a rămas totuşi "relativ stabil", la 79,5% în 2014 în comparaţie cu 2013, în pofida unei creşteri de 5,7% a ofertei de transport aerian, potrivit OACI. Transportatorii nord-americani sunt cei care au obţinut cel mai mare grad de umplere, cu 83,5%, urmaţi de cei din Europa, cu 80,4%, mai scrie Mediafax.

De asemenea, revenirea comerţului internaţional a permis transportului aerian de mărfuri să progreseze cu 4,6% în 2014, adică o creştere evidentă în comparaţie cu cea de 0,4% înregistrată în 2013.

Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă