21.3 C
București
duminică, 9 iunie 2024
AcasăSpecialCe magazine de îmbrăcăminte preferă românii

Ce magazine de îmbrăcăminte preferă românii

Un sfert dintre români îşi cumpără îmbrăcăminte o dată la 2-3 luni, cele mai căutate magazine fiind H&M, Kenvelo, Zara, C&A şi Bershka, potrivit unui studiu GfK, scrie Mediafax.

Grupele de vârstă care cumpără cel mai des, uneori chiar mai des de o dată pe lună, sunt persoanele între 18 şi 34 de ani.
Peste 70% dintre cei care îşi iau haine minim o dată la 3 luni fac achiziția la mall, în timp ce din magazinele stradale de profil doar 50% dintre respondenți cumpără atât de des.

Bucureştiul este oraşul cu cele mai multe mall-uri, iar acest tip de centru comercial este locul preferat de locuitorii capitalei pentru achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte şi încălțăminte pentru peste 45% dintre participanții la studiul GfK. Imaginea diferă față de oraşele mari, unde mai puțin de 30% dintre cumpărători vizitează frecvent mall-urile pentru achiziții de haine, dar şi față de oraşele sub 200.000 de locuitori, unde locurile dedicate unor astfel de cumpărături sunt fie magazinele de profil situate la stradă, fie piețele/ tarabele cu îmbrăcăminte.

Vânzările online de articole de îmbrăcăminte sunt mult mai bine reprezentate în Bucureşti față de restul țării – 11% din bucureşteni afirmă că îşi cumpără des haine din online, față de doar 5% în restul țării.

Outlet-urile se numără şi ele printre canalele foarte des accesate de către bucureşteni – un sfert dintre ei spun că îşi cumpără frecvent haine de la outlet-urile care comercializează branduri faimoase.

De asemenea, o treime dintre cei intervievați susține că aşteaptă perioada promoțiilor pentru a-şi cumpăra articole vestimentare.

Întrebați despre suma pe care au cheltuit-o pe îmbrăcăminte sau încălțăminte în ultima lună, peste 15% dintre românii din urban au declarat că au cheltuit peste 200 lei, media fiind ridicată de către bucureşteni – 22% dintre ei au facut achiziții care depăşesc această valoare în luna precedentă, mai arată Mediafax.

Mărcile cunoscute sunt prima opțiune cand este vorba de împrospătarea garderobei, atât pentru cei foarte tineri, dar şi pentru cei de vârstă medie, peste 50% spunând că preferă să îşi cumpere produse ale marilor lanțuri de branduri.
H&M conduce în topul celor mai frecventate magazine de brand, la nivel național, dar şi în Capitală. Celelalte magazine de profil care conduc în topul preferințelor (cel mai frecvent vizitate) în oraşele mari şi în Bucureşti sunt, în ordine, Kenvelo, Zara, C&A, Bershka, Pull&Bear, New Yorker, Stradivarius, Mango şi Koton.

Studiul a fost realizat de GfK România pe un eşantion de 1.000 de respondenţi din toată țara, cu vârsta de peste 15 ani. Metoda folosită este cea a interviurilor față în față.

Cele mai citite

Alegeri locale, alegeri europarlamentare. S-au deschis secțiile de votare

Secțiile de vot s-au deschis pe întreg teritoriul României în dimineața zilei de duminică, 9 iunie 2024, la ora 7. UPDATE 8.10: Politicieni de prim...

Premierul Marcel Ciolacu: “Să vină cât mai mulți la vot, astfel încât cei aleși să fie legitimi”

Premierul Marcel Ciolacu îi invită pe cetățenii României să se prezinte într-un număr cât mai mare la vot, "indiferent de opțiunea politică, astfel încât...
Ultima oră
Pe aceeași temă