17.8 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialCel mai scump imobil din România

Cel mai scump imobil din România

Cel mai scump imobil scos la vânzare în prezent în România costă 7,5 milioane de euro. Este vorba despre un palat cu 38 de camere situat în București, în apropierea sediului central al Băncii Naționale, se arată într-un comunicat al portalului imobiliare.ro, citat de Mediafax.

Palatul are o suprafață utilă de 2.000 de metri pătrați şi dispune de un teren de circa 1.200 de metri pătrați. Construcția a fost consolidată şi renovată integral în anul 1994 şi a funcționat ca sediu de bancă.

Din punct de vedere al prețului cerut, imediat după acest palat se situează o vilă situată în zona Piața Romană din Capitală. Proprietarul cere pentru aceasta nu mia puțin de 7 milioane de euro. Vila a fost finalizată în anul 1935 și este compusă din patru corpuri de clădire. Are 18 camere şi o suprafață locuibilă de aproape 2.000 de metri pătrați. Proprietatea include un teren de 2.566 de metri pătrați.

"În zona Capitalei, cele mai mari prețuri sunt solicitate de proprietarii unor vile istorice, de patrimoniu. În restul țării însă, oferta este mult mai diversificată, incluzând nu doar imobile vechi, ci şi vile nou-construite, un conac boieresc, un restaurant, o pensiune şi chiar un hotel", mai arată cumunicatul, potrivit sursei citate.

Următorul imobil în acest top este o vilă cu 25 de camere în zona Universitate, plus teren de 1.260 de metri pătrați, scoasă la vânzare pentru 6,5 milioane de euro. Construită în anul 1900, clădirea are o suprafață utilă de 1.554 de metri pătrați şi a fost renovată şi consolidată la începutul anilor 1990.

Cele mai citite

Contraoferta lui Xi Jinping la Europa cu două viteze

Liderul chinez Xi Jinping a vizitat recent trei state europene: Serbia (care nu e membră a UE), Franța și Ungaria. Peste tot i s-a...

Terminalul din Berceni al liniei STB 97 a fost mutat

Terminalul din Berceni al liniei 97 a fost mutat în stația „Pasaj Mihai Bravu”, anunță Societatea de Transport București (STB). Începând de astăzi, 14.05.2024, terminalul...

Curtea Constituțională discută sesizarea privind comasarea alegerilor

Curtea Constituţională a României (CCR) dezbate, astăzi, sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în legătură OUG privind organizarea alegerilor din 9 iunie.Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă