23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialCFR, amendată pentru condițiile dintr-o gară din Harghita

CFR, amendată pentru condițiile dintr-o gară din Harghita

Compania Căile Ferate Române (CFR) a fost amendată cu 15.000 de lei de Protecția Consumatorului, după ce s-a constatat că în gara din localitatea Siculeni, scaunele erau rupte, nu exista căldură, iar pereții erau arși și afumați. De asemenea, comisarii au mai constatat că autorizația emisă de Autoritatea Feroviară Română nu mai este valabilă, relatează Mediafax. 

Mai multe persoane au depus reclamații privind ”condiţiile groaznice” oferite de CFR Călători în sălile de așteptare din gări, în special în cele din zonele rurale din județ, potirvit unui comunicat al Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Harghita. 

Șeful CJPC Harghita, Laurențiu Moldovan, a declarat că, în urma controlului făcut la gara din localitatea Siculeni, comisarii au constatat că oamenii trebuia să aștepte trenul într-o sală insalubră, neîncălzită și neluminată, cu scaune rupte și pereți murdari și afumați.

”Scaune murdare, rupte, cu diferite şuruburi ieşite, pereți murdari, arşi, afumaţi. Nu există nicio sursă de căldură. Astfel, temperatura este aproape identică celei de afară, deoarece tâmplăria este stricată. În gară nu există corpuri de iluminat aproape deloc, fiind întuneric pe timp de noapte”, a spus Laurențiu Moldovan.

Totodată, comisarii de la Protecția Consumatorului au consemnat că la data întocmirii procesului verbal de constatare a contravenţiei ”a fost prezentată o autorizaţie emisă de Autoritatea Feroviară Română – AFER, care nu mai era valabilă”.

”Autorizaţia în cauză atestă şi condiţiile de calitate a serviciilor, dar operatorul economic, la solicitarea comisarilor CJPC Harghita, nu a prezentat o altă autorizaţie valabilă”, a mai spus șeful CJPC Harghita.

Așadar, operatorul economic în administrarea căuia se află gara din Siculeni, respectiv CFR Călători, a fost sancționat cu 15.000 de lei, punându-i-se în vedere, totodată, să remedieze deficienţele constatate.

Gara din Siculeni nu este singura din județul Harghita fără curent electric și încălzire, altele nu au nici canalizare sau apă curentă.

În 22 septembrie, când angajații CFR au intrat în grevă japoneză, nemulţumiţi, între altele, că nu le-au fost majorate salariile, președintele Organizaţiei Sindicatului Independent din Mişcare (OSIM) CFR Harghita, Cosmin-Sorin Micloş, a declarat corespondentului MEDIAFAX, că de la Bodoc (județul Covasna) și până la Sâncrăieni (Harghita), cu excepția stațiunii Băile Tușnad, nicio stație CFR nu are curent electric, iar unele dintre ele nu au nici apă potabilă, canalizare și toalete. La Mădăraş, clădirea gării se află într-o stare avansată de degradare.

Cele mai citite

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...

Achiziția avioanelor F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică pe 50 de ani

Achiziția avioanelor militare F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică a României pentru următorii 50 de ani, afirmă un comunicat...
Ultima oră
Pe aceeași temă