14.4 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialCFR SA vrea să cumpere energie electrică la Bursa Română de Mărfuri

CFR SA vrea să cumpere energie electrică la Bursa Română de Mărfuri

Administratorul reţelei feroviare publice, CFR SA, a programat la 17 iulie o licitaţie la Bursa Română de Mărfuri (BRM) pentru achiziţia de electricitate necesară consumului companiei, anunță Mediafax.

"Operatorii economici interesaţi vor depune la BRM oferta pentru întreaga cantitate, de 20.500 MWh, din care 17.000 MWh energie electrică de joasă tensiune şi 3.500 MWh energie electrică de medie tensiune, modalitatea de calcul a preţului fiind stipulată în documentaţia de licitaţie", se arată într-un comunicat al CFR.

Perioada de livrare a energiei, utilizată în staţiile de cale ferată, secţiile şi clădirile administrative ale companiei, este 1 septembrie 2014 – 30 august 2015, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut. Termenul limită pentru primirea documetaţiei şi a ofertelor este 17 iulie, şedinţa de tranzacţionare urmând să aibă loc în aceeaşi zi, mai scrie sursa citată.

Evaluarea ofertelor se va realiza prin compararea propunerilor financiare determinate prin însumarea valorilor rezultate din înmulţirea preţului total (care va sta la baza încheierii contractului) cu cantitatea maximă aferentă fiecărui tip de energie (medie şi joasă tensiune), precizează compania.

Sursa de finanţare a acestei achiziţii va fi asigurată din fonduri proprii, arată CFR, care nu oferă însă informaţii legate de valoarea estimată sau bugetul aferent acestei achiziţii.

Cele mai citite

Trei sferturi dintre angajați vor folosi, în următorii ani, tehnologii care nu vor fi protejate de departamentele IT

Trei sferturi dintre angajați vor folosi, în următorii ani, tehnologii care care "nu vor fi vizibile departamentelor de IT", deci care nu vor fi...

Membrii români în PE: Vocea mediului de afaceri ar trebui să fie mai puternică la Bruxelles

Vocea cetățenilor și a mediului de afaceri ar trebui să se facă mai bine auzită în procesul de luare a deciziilor de la Bruxelles,...

Ziua „Părinților de Îngeri” va fi comemorată la data de 15 octombrie. Proiectul, adoptat de Camera Deputaților

Astăzi, în plenul Camerei Deputaților, a fost votat în unanimitate proiectul de lege privind instituirea Zilei Părinților de Îngeri. Astfel, la data de 15...
Ultima oră
Pe aceeași temă