9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. CHINA: GlaxoSmithKline, amendată cu 490 de milioane de dolari. Închisoare cu...

VIDEO. CHINA: GlaxoSmithKline, amendată cu 490 de milioane de dolari. Închisoare cu suspendare pentru directorii executivi

China a amendat compania farmaceutică, GlaxoSmithKline, cu 490 de milioane de dolari pentru dare de mită. Presa de la Beijing speculează că mai mulți directori executivi ar putea fi condamnați la închisoare, informează B1 Tv.

Autoritățile chineze au anunțat pentru prima oară că investighează compania  GlaxoSmithKline în iulie 2013, într-unul dintre cele mai mari scandaluri de corupție în care este implicată o firmă străină.  Compania a fost acuzată că a obținut profituri ilegale de 150 de milioane de dolari. 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/c67e2f18252e9438b7af5f1b61f0c2e4/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Pedeapsa record vine după acuzațiile potrivit cărora gigantul a dat mită doctorilor și spitalelor în schimbul promovării produselor GlaxoSmithKline. 

Compania GSK a spus că a "publicat un comunicat în care își cere scuze guvernului și cetățenilor din China". "Concluzia anchetei asupra afacerii noastre din China este importantă, dar aceasta este un subiect extrem de dezamăgitor pentru GSK. Am învățat și vom continua să învățăm din asta. GSK se află în China de aproape 100 de ani și rămânem pe deplin angajați acestei țări și oamenilor săi. Vom continua să învestim în mod direct în această țară, pentru a sprijini reforma sistemului de sănătate și planurile de creștere economică pe termen lung", a declarat directorul executiv al companiei într-un comunicat. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă