10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialChina crește vânzările Volkswagen

China crește vânzările Volkswagen

Vânzările companiei Volkswagen au crescut în luna ianuarie, datorită cererii din China, în ciuda scandalului care a afectat puternic grupul, relatează MarketWatch şi Reuters, citate de Agerpres

Luna trecută, livrările grupului german pe plan global au urcat cu 3,7%, la 847.800 vehicule, camioane şi motociclete, după ce în decembrie vânzările au scăzut cu 5,2%, contribuind la primul declin al vânzărilor anuale din 2002. 

În ianuarie, brandul Volkswagen a înregistrat cel mai semnificativ avans lunar al vânzărilor pe piaţa chineză, iar la nivelul grupului VW creşterea a fost de 15,4%, depăşind expansiunea de 1,8% înregistrată în Europa. Cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Rusia şi Brazilia, de 29,5% şi, respectiv, 38,8%. Pe piaţa din SUA livrările grupului Volkswagen au scăzut luna trecută cu 7%. 

“Situaţia din Rusia şi Brazilia rămâne tensionată, în timp ce China este pe creştere, iar tendinţa din Europa este în general stabilă”, a afirmat directorul general al Volkswagen, Matthias Muller. 

Acesta şi-a exprimat recent angajamentul de a păstra cele 12 branduri ale grupului german, sugerând că producătorul auto are mijloacele financiare pentru a depăşi scandalul emisiilor fără a vinde active. 

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. 

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

 

Cele mai citite

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024

O brigadă de patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, va oficia la Campionatul European de fotbal din Germania, conform anunțului făcut astăzi...

Închisoare cu suspendare pentru trei activiști climatici care au vopsit cu spray portocaliu Poarta Brandenburg

Un tribunal din Germania i-a condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pe trei activişti climatici care au împroşcat cu spray portocaliu coloanele...

Novak Djokovic a câștigat Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al planetei

Liderul clasamentului ATP Novak Djokovic a fost ales sportivul anului în cadrul celei de-a 25-a ceremonii a Premiilor Laureus, Oscarurile pentru sport, desfăşurată luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă