13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCine este noul director Volkswagen

Cine este noul director Volkswagen

Directorul financiar al Volkswagen (VW), Hans Dieter Poetsch, va deveni președintele board-ului de supervizare al companiei germane, într-un moment în care VW este în centrul unui scandal privind emisiile de noxe, a confirmat cel mai mare producător auto din lume, potrivit Agerpres

Poetsch, în vârstă de 64 de ani, a fost directorul financiar al grupului din 2003. 

Joi, board-ul de supervizare al companiei germane a anunțat amânarea adunării speciale a acționarilor, programată pentru 9 noiembrie, deoarece investigația lansată de firma de avocatură Jones Day ‘va dura cel puțin câteva luni’ și nu va putea fi finalizată până la data programată inițial. 

Citește și: Scandalul Volkswagen. RAR nu mai eliberează cărți de identitate pentru mașinile VW noi cu motoare Euro 5. Peste 100.000 de mașini au probleme

Volkswagen i-a numit și pe cei cinci membri ai comitetului care monitorizează evoluția investigației privind falsificarea rezultatelor testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Comitetul va fi condus de președintele board-ului de supervizare, Berthold Huber, fost șef al sindicatului muncitorilor IG Metall. 

Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forțat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche. 

Procurorii germani au emis joi o declarație în care clarifică datele referitoare la ancheta preliminară privind rolul jucat de fostul director general de la Volkswagen, Martin Winterkorn, în scandalul emisiilor. Procurorii susțin că s-a înregistrat ‘o neînțelegere’ și în prezent nu au nici o dovadă împotriva lui Winterkorn, care nu este anchetat oficial. 

Martin Winterkorn și-a păstrat, totuși, patru poziții importante în grupul german. El este director general al Porsche SE, compania holding care controlează o participație majoritară în Volkswagen, este președinte al brandului de lux Audi, al diviziei de camioane Scania și al holdingului Truck & Bus. 

Reprezentanții Volkswagen au refuzat să se pronunțe asupra pozițiilor ocupate de Winterkorn în cadrul grupului, apreciind că este de competența board-urilor de supervizare de la Porsche, Audi, Scania și Truck & Bus să adopte o decizie privind viitorul lui Winterkorn în aceste entități. 

Citește și: Scandal emisii noxe: Renault, Nissan, Jeep, Citroen și alți producători auto, în vizorul ADAC!

După aproape nouă ani petrecuți în funcția de director general, Winterkorn are o pensie de 28,6 milioane de euro și ar mai putea primi câteva milioane pentru rezilierea contractului, în funcție de cum va evalua board-ul de supervizare plecarea sa. 

Anul trecut, pachetul salarial al lui Winterkorn s-a ridicat la 16 milioane de euro. 

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania. 

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă