19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCircuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei în valoare de 17 milioane...

Circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei în valoare de 17 milioane de lei

Amenajarea unui circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei va costa 17 milioane de lei, banii urmând să fie plătiți de Primăria Capitalei prin cofinanțare cu bani de la Uniunea Europeană. Proiectul vizează, printre altele, construcţia de debarcadere, poduri, amfiteatre şi a unei clădiri multifuncţionale, precum şi decolmatări şi modernizări.

Potrivit Mediafax, lucrările au fost atribuite, marţi, asocierii Construcţii Erbaşu, Garden Center Grup, Eco Horticultura, Vega 93 şi Aedillia Construct 90, pentru 61,3 milioane lei, fără TVA.

Amenajarea acestui circuit, gândit ca un proiect unitar, presupune amenajarea unei ecluze navigabile, construcţia a două poduri noi care să facă legătura dintre parcul Bordei şi insula artificială aflată pe lacul Floreasca, debarcadere pentru vaporaşe turistice precum şi a două amfiteatre pe malurile lacurilor, pentru organizarea de evenimente.

Proiectul prevede şi amenajarea unor chioşcuri din lemn, piste pentru bicilişti, piscine, locuri de joacă şi construcţia unei săli polivalente în zona lacului Floreasca, cu o capacitate de 360 de locuri.

Alte obiective menţionate în caietul de sarcini sunt lucrări de amenajare peisagistică, precum şi achiziţia de bărcuţe cu vâsle, hidrobiciclete şi a unui vaporaş de agrement, mai scrie Mediafax.

Contractul, adjudecat prin licitaţie deschisă, are o durată de 17 luni şi va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Cele mai citite

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă