22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialCNADNR reziliază contractul pentru primii 6,5 km. ai autostrăzii Bucureşti - Ploieşti

CNADNR reziliază contractul pentru primii 6,5 km. ai autostrăzii Bucureşti – Ploieşti

Compania Națională de Autostrăzi a transmis companiei Pizzarotti, constructorul primilor 6,5 kilometri din autostrada Bucureşti-Ploieşti, notificarea de reziliere a contractului pentru lucrări, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Şova, potrivit Mediafax.

"A fost trimisă notificarea de reziliere a acestui contract, vineri, dacă nu mă înşel", a spus ministrul Transporturilor, Dan Şova, răspunzând unei întrebări pe această temă.

CNADNR îşi propunea ca segmentul lipsă de 6,5 km al acestei autostrăzi să fie inaugurat în acest an, potrivit unui document publicat în luna martie. Asta după ce în perioada 2012 şi 2013, primii 6,5 kilometri ai acestei autostrăzi, pe traseul Şoseaua Petricani şi centura Capitalei, au fost o victimă a tăierii investiţiilor, sumele alocate fiind insuficiente pentru finalizarea tronsonului.

Tot în luna martie, ministrul Șova declara că acordul ar putea fi reziliat dacă autorităţile nu ajung la o înţelegere cu constructorii legată de preţul lucrării. Compania Pizzarotti ar fi cerut atunci mai ulți bani pentru lucrări și a și dat CNADNR în judecată pentru plata a 80 de milioane de lei.

"Am spus că dacă în urma negocierilor Pizzarotti înţelege ca în preţul iniţial (…) să rezolve cei 6,5 km este bine, dacă nu, nu este exclus să ajungem la reziliere şi aici", a precizat Şova la momentul respectiv, conform sursei citate.

Traficul pe autostrada Bucureşti-Ploieşti a fost deschis în vara anului 2012, cu restricţii de viteză, după mai multe amânări. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 450 milioane euro.

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă