10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCoca-Cola investeşte 1 milion de euro în proiectele de CSR din România

Coca-Cola investeşte 1 milion de euro în proiectele de CSR din România

Recent, Coca-Cola a prezentat studiul „Impactul socio-economic al Sistemului Coca-Cola în România”, realizat de Ethan B. Kapstein, în calitate de profesor de Economie Politică în cadrul INSEAD (Institut Européen d’Administration des Affaires), în colaborare cu societatea de consultanţă Steward Redqueen (Olanda). Studiul detaliază şi cuantifică impactul pozitiv al Sistemului Coca-Cola din România asupra economiei locale. Conform rezultatelor studiului, Coca-Cola contribuie semnificativ la bunăstarea generală din România, oferind locuri de muncă de calitate şi generând plus valoare în restul sectoarelor economice.

“În procesul de producţie, ambalare, promovare şi distribuţie a produselor sale către clientul final, Sistemul Coca-Cola acţionează aşadar ca o companie predominant locală, stimulând activitatea economică de-a lungul întregului lanţ de valoare. Acest lucru se realizează prin interacţiunile cu furnizorii locali de bunuri şi servicii şi cu o reţea extinsă de distribuţie (hoteluri, restaurante şi comerţ cu amănuntul), ale cărei venituri depind într-o proporţie semnificativă de comercializarea produselor din portofoliul Coca-Cola. Astfel, activitatea Sistemului Coca-Cola exercită un efect de susţinere asupra companiilor cu care intră în contact, dezvoltând activitatea economică.”, declară Prof. Ethan Kapstein, în prezent profesor invitat al departamentului Global Strategy în cadrul Universităţii din Georgetown (Washington, DC).

În plus, ca în toate ţările în care este prezentă, compania Coca-Cola colaborează cu autorităţile, mediul ştiinţific şi academic, dar şi cu societatea civilă, pentru a dezvolta programe relevante pentru comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea. În România, compania investeşte peste un milion de euro în proiectele de CSR.

“Sistemul Coca-Cola contribuie la succesul economic şi la bunăstarea comunităţii româneşti prin crearea de locuri de muncă, prin plătirea taxelor, prin parteneriatele de lungă durată cu peste 1.200 de furnizori locali de bunuri, servicii şi echipamente, şi peste 70.000 de clienţi. În plus faţă de contribuţia pe care o avem în economia românească, Sistemul Coca-Cola vine în sprijinul comunităţilor locale prin proiecte de impact în domenii prioritare precum educaţia, încurajarea unui stil de viaţă activ şi echilibrat, protecţia mediului şi conservarea resurselor. Vom continua să investim în România, o ţară în ale cărei forţe, oameni şi viitor credem cu tărie”, afirmă Stephane Batoux, Director General Coca-Cola Hellenic România şi Moldova.

Angajamentul sistemului Coca-Cola de dezvoltare a unor comunităţi durabile se concentrează pe iniţiative care contribuie la protejarea mediului înconjurător şi conservarea resurselor, încurajarea unui stil de viaţă activ şi echilibrat, crearea unui mediu de lucru sigur pentru angajaţi şi promovarea dezvoltării economice a comunităţilor locale.

1. Promovarea unui stil de viaţă activ şi echilibrat

Sistemul Coca-Cola susţine atât sportul de performanţă cât şi numeroase evenimente care încurajează publicul larg să se implice în activităţi fi zice. Prin calitatea şi diversitatea produselor sale, prin modul în care comercializează produsele, prin informaţiile nutriţionale pe care le oferă şi prin programele care i^ncurajează activitatea fi zică (precum Turul Ciclist, Bicicleta Roşie şi Cupa Coca-Cola, competiţie fotbalistică adresată liceenilor), sistemul Coca-Cola se implică activ în promovarea unui stil de viaţă activ şi echilibrat.

În scopul educării tinerei generaţii pentru dezvoltarea aptitudinilor necesare unui stil de viaţă echilibrat şi activ, Coca-Cola sprijină proiectul „Vreau să cresc sănătos”, demarat în septembrie 2010, de Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate, cu fi nanţarea The Coca-Cola Foundation şi programul SETS – „Şi eu trăiesc sănătos”, demarat în martie 2011, de către Fundaţia PRAIS, ambele în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

2. Protejarea mediului şi conservarea resurselor

În completarea demersurilor constante de reducere a impactului propriilor operaţiuni asupra mediului, Coca-Cola susţine numeroase proiecte de conservare a resurselor de apă şi de promovare a colectării selective a ambalajelor şi deşeurilor de ambalaje.

“Adoptă un râu de la izvoare până la vărsare” este platforma program de conservare a resurselor locale de apă în care s-au implementat – în colaborare cu asociaţii internaţionale şi locale – proiecte ca: Fiecare picătură contează, Verde 003, Paşaportul verde, Centrul educaţional Dorna Cândrenilor, Pădurea pedagogică, Adoptarea planului de urbanism al Deltei Dunării.

Parteneriatul “Green Danube” se concretizează în proiecte de conştientizare şi conservare a valorii economice, istorice şi de mediu a fl uviului şi a Deltei Dunării.

În domeniul promovării colectării selective, compania s-a implicat în fondarea “ECO – ROM Ambalaje” care implementează sistemul “Der Grüne Punkt” în România, dar şi în numeroase campanii de conştientizare a importanţei colectării selective.

„Sistemul Coca-Cola este parte a societăţii româneşti de peste 20 de ani, timp în care ne-am întărit convingerea că este important să susţinem comunitatea locală, societatea civilă, autorităţile şi mediul de afaceri. Fiecare dintre noi are un rol esenţial. La Coca-Cola, credem cu tărie că viitorul unei afaceri de succes constă în abilitatea noastră de a colabora. Studiul realizat de Prof. Kapstein confirmă că Sistemul Coca-Cola România este un partener sustenabil al societăţii româneşti, echilibrul şi forţa afacerii pe care o conducem fiind puternic reflectate în comunitatea pe care o deservim.”, declară Evguenia Stoichkova, Director Operaţiuni Coca-Cola România, Bulgaria, Moldova şi Albania.

Cele mai citite

CNAIR începe proiectarea și execuția autostrăzii Alternativa Techirghiol

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis marţi, 23 aprilie, la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), documentaţia de atribuire a...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
00:04:58

În fața înaintării Rusiei, soldații ucraineni sapă pe frontul de est

Aproape de orașul estic Avdiivka, capturat recent de Rusia după o luptă aprigă de luni de zile, un regiment de sapatori ucraineni se apucă...
Ultima oră
Pe aceeași temă