10.9 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSpecialComerțul cu amănuntul a crescut cu 6,3% în iulie

Comerțul cu amănuntul a crescut cu 6,3% în iulie

Comerțul cu amănuntul a crescut cu 6,3% în luna iulie, comparativ cu luna similară a anului trecut,pe fondul creșterii cu 11,4% a vânzărilor de alimente, băuturi şi tutun și a creșterii cu 5% față de luna iunie a.c., în timp ce produsele nealimentare au urcat cu 8,7% şi, respectiv, 3,5%, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

Potrivit datelor INS, citate de Mediafax, comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut, în serie brută, cu 3% în iulie, raportat la luna similară a anului trecut, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a înregistrat o majorare cu 7,6%, datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+9,7%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+9,4%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate s-a redus cu 4,3%.

Comparativ cu luna iunie, în iulie, comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a urcat, în serie brută, cu 13,2%.

Ajustat în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul afacerilor din comerţ a urcat cu 0,4% faţă e luna anterioară, ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,3%.). În schimb, vânzările de carburanţi pentru autovehicule şi vânzările de produse nealimentare s-au redus cu 3,2% şi, respectiv, 1%.

Pe ansamblul primelor şapte luni ale anului, cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, serie brută, a crescut cu 8,2% comparativ cu perioada similară a anului trecut, datorită majorării vânzărilor de produse nealimentare (+12%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+8,2%) şi comerţului de carburanţi pentru autovehicule (+1,7%), mai arată Mediafax.

În serie ajustată, afacerile din comerţ au crescut cu 8,1%, susţinute de vânzările de produse nealimentare (+11,9%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,7%) şi de cele de carburanţi (+2,5%).

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 740. Rusia lovește Kievul cu rachete hipersonice

Rusia a atacat teritoriul Ucrainei, inclusiv capitala țării, Kiev, folosind rachete hipersonice, în dimineața de 25 martie 2024. În orașul Kiev au fost auzite explozii...

Viața secretă a liderilor serviciilor secrete. Fenomentul J. Edgar Hoover

Memorialistica despre viața secretă a foștilor șefi de servicii secrete continuă să stârnească interesul cititorilor. Cum au fost ei aleși? Din ce mediu au...

Descoperă covoraşele profesionale moderne şi eficiente pentru dotarea spaţiului tău!

De amenajarea unui spaţiu şi de tipul de design interior şi exterior pentru care se optează, depinde impactul pe care imaginea de ansamblu îl...
Ultima oră
Pe aceeași temă