11.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialCompania aerină Emirates Airline va inaugura zboruri între București și Dubai

Compania aerină Emirates Airline va inaugura zboruri între București și Dubai

Operatorul aerian Emirates Airline a prospectat în ultimele luni piaţa românească, iar până la sfârşitul acestui an va începe să opereze zboruri între Bucureşti şi Dubai, potrivit unor surse din turism citate de Mediafax.

Reprezentanţii Emirates s-au întâlnit în ultimele luni cu reprezentanţi ai mai multor agenţii de turism din România şi cu oficiali din conducerea aeroportului Otopeni, anunţându-şi intenţia de a opera zboruri între Bucureşti şi Dubai.

Totuși, deocamdată nu există niciun acord concret în acest sens, au precizat pentru România liberă, surse din aviație. Potrivit acestora, la ultimele discuții dintre oficialii români și cei ai companiei arabe, Emirates încă analizează situația și fac calcule pentru a vedea care este capacitatea potențială de transport de pasageri pe segmentul business între București și Dubai.

”Dacă vor veni, cel mai probabil vor veni din toamnă, odată cu noul plan de zboruri. Trebuie să vadă dacă pot asigura un minim de pasageri pentru fiecre zbor efectuat. Decizia este la ei și dacă vor să vină vor face și o notificare oficială către cei de la Aeroportul Otopeni”, au declarat pentru România liberă surse din aviație.

Compania Emirates Airline este controlată de emiratul Dubai și a început zborururile în octombrie 1985, cu doar două avioane, un Boeing 737 închiriat şi un Airbus 300 B4. Începând cu al treilea an de funcţionare, compania a înregistrat constant profit anual, se arată pe site-ul operatorului aerian.

Cele mai citite

Melinda Gates a ieșit din fundația pe care o fondase cu fostul ei soț Bill Gates

Melinda Gates, care a prezidat una dintre cele mai influente fundații filantropice din lume, a anunțat luni că părăsește organizația pe care a fondat-o...

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...
Ultima oră
Pe aceeași temă