9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCompania Ikea, acuzată de eurodeputații verzi că s-a sustras de la plata...

Compania Ikea, acuzată de eurodeputații verzi că s-a sustras de la plata unor impozite de peste un miliard de euro

Compania suedeză Ikea este acuzată de Grupul Verzilor din Parlamentul European că s-ar fi sustras, în decursul ultimilor șase ani, de la plata unor impozite de peste un miliard de euro, în detrimentul mai multor state europene, conform unui raport obținut de AFP, citat de Hotnews.ro

Astfel, eurodeputații verzi au denuntat “strategia de planificare fiscala agresiva” a companiei numărul unu în vânzarea de mobilier, care s-ar fi folosit de lacunele fiscale oferite de Olanda, Belgia și Luxemburg, ca să se sustragă de la plata unor impozite. 

“Doar pentru anul fiscal 2014” raportul de ancheta evalueaza “pierderi fiscale de 35 milioane de euro pentru Germania, 24 de milioane de euro pentru Franta si 7,5 milioane de euro pentru Belgia”. 

Europdeputatii verzi au transmis o scrisoare catre Margrethe Vestager, comisarul european pentru concurenta, si catre Pierre Moscovici, comisarul european pentru fiscalitate, in care prezinta concluziile raportului de ancheta si ii invita sa lanseze o procedura de examinare a ajutoarelor de stat pentru a verifica posibilia existenta a unei incalcari a legislatiei europene in domeniu concurentei.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă