12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCONCEDIERI la National Geographic - cele mai mari din istoria companiei

CONCEDIERI la National Geographic – cele mai mari din istoria companiei

Societatea National Geographic, cu sediul central în SUA, va renunţa la 180 dintre cei 2.000 de angajaţi, în cel mai mare proces de restructurare cu care s-a confruntat această companie în istoria sa de 127 de ani, informează Washington Post, citat de Mediafax.

Restructurarea vine după ce, în luna septembrie, Twenty-First Century Fox Inc., o companie controlată de magnatul Rupert Murdoch, a anunţat că îşi va extinde parteneriatul încheiat pe o perioadă de 18 ani cu organizaţia non-profit National Geographic Society – ce vizează operarea televiziunilor National Geographic -, pentru a include şi revistele şi platformele digitale National Geographic.

În urma acestei noi înţelegeri, a cărei valoare financiară a fost de 725 de milioane de dolari, a fost creată o nouă organizaţie non-profit, National Geographic Partners, în care grupul Fox, controlat de Rupert Murdoch şi familia sa, deţine 73%, iar National Geographic Society – 27%.

Prin renunţarea la 180 de angajaţi, National Geographic Society, care are sediul central în Washington, se va confrunta cu cele mai mari reduceri de personal din istoria sa de 127 de ani.

Concedierile vor afecta aproape toate departamentele National Geographic Society, care funcţionează ca o organizaţie non-profit, inclusiv cel responsabil de revista National Geographic, pe care societatea o editează încă de la lansarea sa, în 1888.

Totodată, concedierile vor afecta angajaţi ai National Geographic Channel, cea mai profitabilă divizie a National Geographic Society.

Reprezentanţii National Geographic Society au spus că angajaţii concediaţi reprezintă 9% din numărul total al salariaţilor organizaţiei. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Jens Stoltenberg: „ Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei

„ Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai...

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă