8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialConsiliul Concurenței: Amenzi duble în 2014. Peste 41 de milioane de euro

Consiliul Concurenței: Amenzi duble în 2014. Peste 41 de milioane de euro

Amenzile aplicate de Consiliul Concurenței în 2014 au ajuns la peste 41 de milioane de euro, mai mult decât dublul valorii amenzilor din 2013. Acestea au fost aplicate în special (aproximativ 50%) în cazul formării de carteluri în media, taximetrie și piața forajelor, a anunțat președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

Astfel, în cursul anului trecut, CC a finalizat cu amenzi un număr de 7 investigații și 2 cu asumarea de angajamente din partea companiilor vizate.

Drept urmare, amenzile aplicate în 2014 se ridică la valoarea de 41.529.058 euro, cu 113% mai mult față de anul 2013.

Mai mult, anul trecut au fost aplicate pentru prima dată amenzi pentru nerespectarea angajamentelor asumate în urma investigațiilor CC. În consecință, au fost amendate două companii și Liga Profesionistă de Fotbal cu 156.340 de euro în total.

De asemenea, tot în 2014 a fost declanșată și prima investigație în urma unei cereri de clemență. Este vorba despre compania Foserco, parte a grupului american Weatherford, implicată în trucarea unor licitații organizate de Romgaz.

Foserco era investigată de CC alături de companiile Dafora Mediaş, Upetrom 1 Mai, Foraj Sonde Craiova şi Foraj Sonde Târgu-Mureş. Totuși, pentru că societatea a colaborat cu Concurența, aceasta a fost scutită de amendă.

Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă