12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCONVOCARE - Consiliul de Administratie al MONDELEZ ROMANIA S.A.

CONVOCARE – Consiliul de Administratie al MONDELEZ ROMANIA S.A.

CONVOCARE

 

 

Consiliul de Administratie al MONDELEZ ROMANIA S.A., cu sediul in Bucuresti, Sector 2, B-dul Dimitrie Pompeiu, nr. 6, Sectiunile B si C, etaj 2, Cod Postal 020335, inregistrata la Registrul Comertului Bucuresti cu nr. J40/6905/2010, codul unic de inregistrare 1097530 ("Societatea"), prin Gerard Sebastian Chandran, in calitate de Presedinte al Consiliului de Administratie, convoaca:

 

Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor care va avea loc in data de 15.10.2014, de la ora 9:00, in sala Poaiana, de la sediul Societatii, avand urmatoarea ordine de zi:

  1. Luarea la cunostinta de demisia Dnei Angela van den Berg si a Dlui James Christiansen din functia de membrii ai Consiliului de Administratie ai Societatii;

  2. Descarcarea de gestiune a activitatii membrilor Consiliului de Administratie, Angela van den Berg si James Christiansen, pentru toate faptele efectuate si documentele semnate in timpul mandatelor lor;

  3. Numirea urmatoarelor persoane ca Membri ai Consiliului de Administratie, pentru un mandat de 4 (patru) ani incepand cu data de 15.10.2014, fara remuneratie:

  • Mesterelu Ramona-Manuela, cetatean roman, identificata prin C.I. seria IF si nr. 135938

  • Grigorescu Dorin, cetatean roman, identificat prin C.I. seria BV si nr. 954637

  1. Mandatarea urmatoarelor persoane sa reprezinte Societatea in indeplinirea acestor atributii, fie impreuna fie separat. Oricare dintre imputerniciti are puteri egale si pot sa actioneze in numele si pe seama Societatii pentru a intocmi si a semna toate documentele necesare si a indeplini toate formalitatile cerute de legile romane in fata Registrului Comertului, a autoritatilor fiscale, sau in fata oricarei autoritati sau institutii, in legatura cu aducerea la indeplinire a oricareia din rezolutiile aprobate de Adunarea Generala Ordinara din data de 15.10.2014, in limitele si in conditiile impuse de Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor, incluzand indeplinirea formalitatilor necesare pentru inregistrarea si publicarea procesului verbal al Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (care va putea fi redactat in acelasi inscris impreuna cu procesul verbal al Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor) sau a hotararilor emise sau extras/extrase din acestea cu autoritatile competente. Imputernicitii pot delega in parte sau in totalitate imputernicirea fie unui salariat al Societatii fie unei terte parti.

  1. Gerard Sebastian Chandran, in calitate de Presedinte al Consiliului de Administratie, legitimat cu pasaportul eliberat de autoritatile indiene, seria Z2328816 si/sau

  2. Mirona Grigore, in calitate de consilier juridic, legitimata cu C.I., seria AS, nr. 671522.

 

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor care va avea loc in data de 15.10.2014, de la ora 9:30, in sala Poiana, de la sediul Societatii, avand urmatoarea ordine de zi:

  1. Delegarea catre Consiliul de Administratie al Societatii a urmatoarelor atributii suplimentare:

  • aprobarea participarii Societatii la capitalul social al oricaror societati, in Romania sau strainatate (prin constituire de societati, achizitie de actiuni sau parti sociale in societati existente sau in orice alt mod);

  • aprobarea instrainarii participatiilor Societatii in astfel de societati in orice mod;

  • exercitarea prerogativelor adunarii generale a asociatilor la nivelul societatilor in care Societatea detine participatii;

  • dizolvarea si lichidarea acestor societati, cu respectarea prevederilor Legii 31/1990.

  1. Modificarea Actului Constitutiv al Societatii pentru a reflecta delegarea de atributii mentionata la punctul 1 al ordinii de zi, respectiv modificarea articolului 10.11 dupa cum urmeaza:

 

10.11 Consiliul de Administraţie are următoarele competenţe de bază, care nu pot fi delegate Directorului General:

a) stabilirea direcţiilor principale de activitate şi de dezvoltare ale Societăţii;

b) stabilirea sistemului contabil şi de control financiar şi aprobarea planificării financiare;

c) numirea şi revocarea directorilor şi stabilirea remuneraţiei lor;

d) supravegherea activităţii directorilor;

e) pregătirea raportului anual, organizarea adunării generale a acţionarilor şi implementarea hotărârilor acesteia;

f) introducerea cererii pentru deschiderea procedurii insolvenţei societăţii, potrivit Legii nr. 85/2014 privind procedura insolvenţei;

g) majorarea capitalului social până la jumătate din valoarea actuală;

h) infiintarea sau desfiintarea unor sedii secundare: sucursale, agentii, reprezentante sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica.

i) aprobarea participarii Societatii la capitalul social al oricaror societati, in Romania sau strainatate (prin constituire de societati, achizitie de actiuni sau parti sociale in societati existente sau in orice alt mod);

j) aprobarea instrainarii participatiilor Societatii in astfel de societati in orice mod;

k) exercitarea prerogativelor adunarii generale a asociatilor la nivelul societatilor in care Societatea detine participatii;

l) dizolvarea si lichidarea acestor societati, cu respectarea prevederilor Legii 31/1990.

 

  1. Inlocuirea articolelor 9.12 – 9.14 ale Actului Constitutiv al Societatii cu urmatoarele:

 

"9.12 Adunarea Generala a Actionarilor va fi deschisa si prezidata de Presedintele Consiliului de Administratie. Daca Presedintele este absent, presedintele Adunarii Generale a Actionarilor va fi ales dintre Actionari cu majoritate simpla de voturi (majoritatea voturilor Actionarilor prezenti sau reprezentanti la respectiva adunare).

9.13 Lucrarile de secretariat ale Adunarii Generale a Actionarilor vor fi asigurate de una pana la trei persoane. Procesul verbal al Adunarii Generale a Actionarilor va fi redactat in limbile engleza si romana si va fi semnat de Presedintele Adunarii Generale si de un secretar. Secretarul va efectua sau va aranja efectuarea traducerilor autorizate in limbile engleza sau romana, dupa caz, a fiecarui proces verbal al Adunarii Generale a Actionarilor, procese-verbale care vor fi pastrate intr-un registru special, urmand a certifica sau a aranja sa se certifice, in scris, in fiecare caz in parte acuratetea traducerilor efectuate.

9.14 Fiecare Actionar poate participa la Adunarile Generale ale Actionarilor, personal sau printr-un reprezentant cu procura speciala.

9.15 Actionarii pot fi reprezentati la Adunarea Generala de catre alte persoane. Membrii Consiliului de Administratie, directorii ori functionarii Societatii nu ii pot reprezenta pe actionari, sub sanctiunea nulitatii hotararii, daca, fara votul acestora, nu s-ar fi obtinut majoritatea ceruta.

9.16 Actionarii pot participa la Adunarea Generala a Actionarilor si prin intermediul mijloacelor audio-video de comunicare la distanta (incluzand dar fara a se limita la conferinte video sau telefonice), cu conditia ca fiecare Actionar sa auda si sa fie auzit in mod clar si continuu in timpul adunarii.

9.17 La propunerea Consiliului de Administratie, exprimarea votului se poate face si prin corespondenta, fara intrunirea efectiva a adunarii."

  1. Mandatarea urmatoarelor persoane sa reprezinte Societatea in indeplinirea acestor atributii, fie impreuna fie separat. Oricare dintre imputerniciti are puteri egale si pot sa actioneze in numele si pe seama Societatii pentru a intocmi si a semna toate documentele necesare si a indeplini toate formalitatile cerute de legile romane in fata Registrului Comertului, a autoritatilor fiscale, sau in fata oricarei autoritati sau institutii, in legatura cu aducerea la indeplinire a oricareia din rezolutiile aprobate de Adunarea Generala Extraordinara din data de 15.10.2014, in limitele si in conditiile impuse de Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, incluzand indeplinirea formalitatilor necesare pentru inregistrarea si publicarea procesului verbal al Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (care va putea fi redactat in acelasi inscris impreuna cu procesul verbal al Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor) sau a hotararilor emise sau extras/extrase din acestea cu autoritatile competente. Imputernicitii pot delega in parte sau in totalitate imputernicirea fie unui salariat al Societatii fie unei terte parti.

  1. Gerard Sebastian Chandran, in calitate de Presedinte al Consiliului de Administratie, legitimat cu pasaportul eliberat de autoritatile indiene, seria Z2328816 si/sau

  2. Mirona Grigore, in calitate de consilier juridic, legitimata cu C.I., seria AS, nr. 671522.

 

 

 

Nota: Accesul actionarilor la ambele Adunari Generale in cadrul salii de sedinta se va face pe baza prezentarii buletinului de identitate. Intrarea in sala de sedinta se va face intre orele 08:15. – 08:45. Din motive organizatorice actionarii sunt rugati sa confirme participarea la adunarea mai sus mentionata la nr. de telefon: 021/303 3371, intre orele 9.30 – 12.30, Luni – Vineri.

Eventualele procuri pentru reprezentarea actionarilor la ambele Adunari Generale vor fi depuse in original cu 48 de ore inainte de adunari, sub sanctiunea pierderii exercitiului dreptului la vot in adunarea respectiva. Procurile vor fi retinute de Societate, facandu-se mentiune despre aceasta in procesul-verbal.

Nota: Lista cuprinzand informatii cu privire la numele, localitatea de domiciliu si calificarea profesionala ale persoanelor propuse pentru functia de administrator se afla la dispozitia actionarilor la sediul Societatii, putand fi consultata si completata de acestia.

 

 

Gerard Sebastian Chandran

 

Presedinte al Consiliului de Administratie

MONDELEZ ROMANIA S.A.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă