19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCreștere timidă a construcțiilor de locuințe în primul semestru

Creștere timidă a construcțiilor de locuințe în primul semestru

Numărul locuințelor finalizate în primele șase luni ale anului a crescut cu 723 de unități față de perioada similară a anului trecut, ajungând la 17.582 locuinţe, în timp ce numărul locuințelor date în folosință în trimestrul II a înregistrat un plus până la 9.312 unități, 135 de locuințe mai mult față de trimestrul II al anului trecut, arată datele provizorii ale Institutului Național de Statistică (INS).

Pe medii de rezidenţă, în trimestrul II 2014, cele mai multe locuinţe au fost construite în mediul urban, respectiv 51,4 %, faţă de 48,6%, în mediul rural.

Repartiţia pe surse de finanţare a locuinţelor terminate relevă faptul că, faţă de trimestrul II 2013, în trimestrul II 2014, a crescut atât numărul locuinţelor realizate din fondurile private, cât şi numărul locuinţelor realizate din fondurile publice cu 71 locuinţe, respectiv cu 64 locuinţe.

Distribuţia în profil regional subliniază o creştere a numărului locuinţelor terminate în regiunile de dezvoltare Bucureşti–Ilfov (+610 locuinţe) şi Nord – Vest (+463). Numărul locuinţelor terminate a scăzut în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud – Muntenia (-218 locuinţe), Centru (-197), Sud – Est (-167), Sud – Vest Oltenia (-147), Nord – Est (-123) şi Vest (-86), mai arată datele INS.

Pe medii de rezidenţă, în semestrul I 2014, cele mai multe locuinţe au fost date în folosinţă în mediul urban, ca pondere reprezentând 51,2% din total.
Repartiţia pe surse de finanţare a locuinţelor terminate relevă faptul că, faţă de semestrul I 2013, în semestrul I 2014, a crescut atât numărul locuinţelor realizate din fonduri private, cât şi numărul locuinţelor realizate din fonduri publice, cu 659 locuinţe, respectiv cu 64 locuinţe.

Distribuţia în profil regional pune în evidenţă o creştere a numărului locuinţelor terminate, în următoarele regiuni de dezvoltare: Bucureşti – Ilfov (+1198 locuinţe ), Nord – Vest (+1258) şi Vest (+27).

Scăderi s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare: Sud – Est (-666 locuinţe), Sud – Muntenia     (-420), Nord – Est (-329), Centru (-277) şi Sud – Vest Oltenia (-68).

Cele mai citite

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...
Ultima oră
Pe aceeași temă