11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCum a apărut compania AirAsia care a pierdut azi un avion

Cum a apărut compania AirAsia care a pierdut azi un avion

Compania AirAsia este considerată pioniera unei revoluţii pe cerul Asiei de Sud-Est şi a înregistrat o creştere spectaculoasă după ce a fost achiziţionată în 2001 de către omul de afaceri Tony Fernandes, un magnat malaysian comparat frecvent cu fondatorul britanic al grupului Virgin Richard Branson, scrie Mediafax.

Fost vicepreşedinte pentru regiune la Time Warner, după ce a lucrat la Virgin în anii '80, potrivit biografiei postate pe site-ul AirAsia, Fernandes, în vârstă de 50 de ani, este creditat cu o avere de 650 de milioane de dolari (530 de milioane de euro) de către revista Forbes, a cărei ediţie în Asia i-a acordat titlul de omul de afaceri al anului în 2010.

Purtând mai degrabă blugi şi şapcă, în loc de costum şi cravată, el este un om al provocărilor, care a achiziţionat în 2001 – în schimbul sumei simbolice de un ringgit malaysian – AirAsia, o campanie muribundă la acea dată, dotată cu două avioane şi având datorii în valoare de 11 milioane de euro. Pentru a injecta bani în companie, el şi-a pus casa gaj.

Atentatele de la 11 septembrie au zdruncinat sectorul aerian în 2001, puţini fiind cei care-i acordau o şansă de reuşită.

Rapid, el transformă compania într-o putere în ascensiune în sectorul aerian asiatic, cu profituri în creştere şi rute care se extind în întreaga lume.

Compania are în prezent o flotă de 120 de avioane de tip Airbus A320 şi este unul dintre cei mai mari clienţi ai grupului aeronautic european. Ea a comandat peste 350 de avioane, care urmează să fie livrate până în 2026 şi a obţinut numeroase distincţii în lume.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă