22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialCurtea de Apel: Complexul Energetic Hunedoara iese din insolvență. Hotărârea instanței este...

Curtea de Apel: Complexul Energetic Hunedoara iese din insolvență. Hotărârea instanței este definitivă

Curtea de Apel Alba Iulia a soluționat marți apelurile formulate împotriva hotărârilor pronunțate de judecătorul sindic al Tribunalului Hunedoara în dosarul de insolvență al Complexului Energetic Hunedoara (CEH) și a respins cererea privind deschiderea procedurii insolvenței, a declarat purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, citat de Agerpres.

Tribunalul Hunedoara a decis, în 23 iunie 2016, reintrarea în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara (CEH) și a numit același administrator judiciar, respectiv firma GMC SPRL Craiova, au declarat surse din sectorul energetic.

CA Alba Iulia a admis apelurile declarate, a dispus anularea încheierilor atacate pronunțate de judecătorul sindic, iar în urma rejudecării “a respins cererea privind deschiderea procedurii generale a insolvenței debitoarei formulată de debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA Petroșani, precum și de către creditori”.

Hotărârea Curții de Apel Alba Iulia este definitivă.

Potrivit minutei hotărârii pronunțate în acest caz, postată pe portalul Curții de Apel Alba Iulia, instanța a admis apelurile declarate de Sindicatul “Noroc Bun” Petroșani și de doi creditori — SC Armor Security SRL Criscior — în insolvență, SC Compact Security SRL Deva — în insolvență — împotriva încheierii pronunțată de judecătorul sindic al Tribunalului Hunedoara, precum și apelul declarat de creditoarea SC Gerom International SA Petroșani împotriva încheierii pronunțată de judecătorul sindic.

În consecință, CA Alba Iulia anulează încheierile atacate și, procedând la rejudecare, admite cererea în interes propriu formulată de Sindicatul “Noroc Bun” Petroșani și opoziția formulată de creditoarea SC Gerom International SA Petroșani. Ca atare, instanța respinge cererea formulată de debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA Petroșani, precum și de către o serie de creditori.

Procesul prin care s-a cerut reintrarea în insolvență a CEH s-a judecat la Tribunalul Hunedoara.

CEH a mai fost în procedură de insolvență în perioada ianuarie — mai 2016, după care sentința Tribunalului Hunedoara a fost desființată de CA Alba Iulia și dosarul a fost trimis pentru rejudecare la Deva.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, în 3 mai, apelul formulat de Sindicatul “Noroc Bun” Petroșani împotriva sentinței prin care Tribunalul Hunedoara a admis, în 7 ianuarie, cererea de intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), aceasta fiind anulată și cauza trimisă spre rejudecare la instanța de fond. Prin decizia CA Alba Iulia, intrarea în insolvență a CEH a fost anulată, cererea de deschidere a procedurii insolvenței urmând să fie reanalizată.

Instanța din Alba Iulia a apreciat, potrivit motivării, că soluția de deschidere a respectivei proceduri este lovită de nulitate deoarece judecătorul sindic, recunoscând calitatea de parte în cauză a Sindicatului “Noroc Bun” Petroșani, nu s-a pronunțat asupra apărărilor acestuia.

În cadrul CEH lucrează mii de angajați la termocentralele Mintia și Paroșeni, precum și la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan din Valea Jiului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă