19.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialDanone închide trei fabrici din Italia, Germania şi Ungaria

Danone închide trei fabrici din Italia, Germania şi Ungaria

Cel mai mare producător de iaurturi din lume, grupul francez Danone, vrea să închidă trei fabrici din Italia, Germania şi Ungaria. Fabricile vor fi închise până la jumătatea anului viitor. Măsura anunțată face parte dintr-un plan de ajustare a capacităţii de producţie în urma declinului vânzărilor în Europa în ultimii ani, transmite Mediafax.

Conform unui comunicat al grupului, Danone va închide facilităţile de producţie din Casale Cremasco – Italia, Hagenow – Germania şi Budapesta -Ungaria, toate aceste țări fiind afectate în mod deosebit de scăderea vânzărilor.

"Închiderea acestor trei fabrici şi transferul treptat al producţiei în Belgia, Polonia, Germania şi Franţa ar trebui să permită diviziei de produse lactate proaspete să-şi optimizeze capacitatea de producţie şi să-şi îmbunătăţească competitivitatea în Europa", se arată în comunicatul menâionat de Mediafax.

În urma închiderii celor trei fabrici vor fi afectate 325 de locuri de muncă: 100 în Italia, 70 în Germania şi 155 în Ungaria. În legătură cu persoanele ce vor fi disponibilizate, Danone a anunțat că va colabora cu reprezentanții angajaților pentru a identifica soluţii privind noi locuri de muncă pentru angajaţii afectaţi.

Grupul Danone, prezent în 120 de ţări, este unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, deţinând locul 1 în lume în fabricaţia de produse lactate proaspete şi locul 2 la nivel mondial în domeniul apelor minerale îmbuteliate şi alimentaţiei pentru bebeluşi. Grupul a înregistrat în 2013 vânzări de peste 21,3 de miliarde de euro.

În România, Danone a înregistrat anul trecut venituri de 481 milioane lei (109 milioane euro), în scădere cu 5% comparativ cu anul anterior, compania arătând că se aştepta la această evoluţie din cauza stagnării consumului şi a preţurilor la materiile prime.

Cele mai citite

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...

Guvernul va decide cum beneficiarii Programului Anghel Saligny ar putea depune documentele pentru finanțare și după iunie 2024

Guvernul urmează să discute în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă în baza căreia beneficiarii Programului Anghel Saligny vor putea depune documentele în...

Rusia – Ucraina, ziua 790: Blinken, vizită surpriză la Kiev

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a sosit în această dimineaţă la Kiev pentru o vizită surpriză care ar trebui să-i liniştească pe ucraineni cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă