13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDe ce să alegi pentru business-ul tău leasing-ul operațional

De ce să alegi pentru business-ul tău leasing-ul operațional

Ai o firmă și vrei să te extinzi. Ai reușit să faci rost de fonduri, dar extinderea implică și mobilitate. Ce faci cu bugetul tău când vine vorba de mașini pentru firma ta? Multe companii din România aleg leasing-ul operațional pentru că beneficiază de mobilitate completă, pentru că economisesc și reduc costurile, dar și pentru predictibilitatea și posibilitatea bugetarii unor costuri lunare fixe, lucru care nu se întâmplă dacă ai alege să-ți cumperi o flotă de automobile. De ce? Pentru că pot fi luni când, din cauza unor probleme mecanice, să te trezești că trebuie să faci reparații, iar tu să nu ai buget pregătit pentru acele costuri. În schimb, dacă alegi soluția propusă de mine, o să vezi singur cât de ușor îți poți previziona cheltuielile și calcula rata pentru masina ta.

 Leasing-ul operațional în avantaje 

 Dincolo de eficientizarea costurilor, în cazul leasing-ului operațional perioadă de deținere a mașinii este ajustabilă, iar perioadă de finanțare și valoarea avansului sunt sume care de asemenea sunt flexibile. ÎŽn plus, rată de leasing este deductibila pentru utilizator din punct de vedere fiscal.  

Altfel spus, tu, in calitate de client care dorești să achizitionezi un autovehicul prin intermediul  leasing-ului operațional, vei semna un contract pe o perioadă determinată cu compania de leasing și vei plăți astfel o rată lunară fixă. În schimbul acestei rațe, compania  va cumpăra o mașina in concordonță cu preferințele tale si se va ocupa în totalitate de mașina pe care tu o folosești, astfel: se va ocupa de plata taxelor și a asigurărilor, de programari in service, de costurile de reparație și întreținere,  de schimbările de anvelope ș.a. De asemenea, compania de leasing operațional îți asigură o altă mașină, în cazul în care a ta se află în service.

 Alte motive pentru care companiile aleg leasing-ul operațional țin de faptul că nu trebuie să achite un avans și pentru că se elimină riscul valorii reziduale la revânzarea  mașinii la terminarea contractului, preluat de către compania de leasing operațional. 

 În prezent, peste 60.000 de mașini au fost achiziționate în leasing operațional. Fiind preferat în special întreprinderile mici și mijlocii, cu mai puțin de 50 de angajați. Ei optează în special pentru închirieri de la 1 la 5 ani. Ca și modele și tipologii, în general se aleg autovehiculele din clasa mică și compactă iar ca și cuantum acestea reprezintă 70% din totalul de autovehicule alese pentru leasing operațional. Restul de 30% este reprezentat de LCV, SUV sau limuzine. Ca și popularitate și branduri topul arată astfel: Grupul Renault/Dacia (inclusiv Nissan), Ford, VAG (inclusiv Skoda și Seat), care alcătuiesc 86,33% din întregul portofoliu de mașini achiziționate în leasing operațional.   

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă