25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialDirectorul general adjunct al ROMGAZ a demisionat, Află de ce

Directorul general adjunct al ROMGAZ a demisionat, Află de ce

Director general adjunct al Romgaz, Corin Cindrea, şi-a dat demisia din funcţie, în condiţiile este implicat într-un dosar al DNA, dar a solicitat să lucreze în continuare la producătorul de gaze naturale, au precizat vineri, pentru News.ro, reprezentanţii companiei.

Corin Cindrea este urmărit penal, din decembrie 2011, în dosarul “Gaze ieftine pentru Ioan Niculae”. Cindrea lucrează la Romgaz din 1999.

“Domnul Corin Cindrea a solicitat eliberarea din funcţia actuală şi reîncadrarea pe un post corespunzător pregătirii sale. Solicitarea este în curs de analiză la directorul general Romgaz”, se precizează într-un răspuns al companiei, la solicitarea News.ro.  

DNA îl acuză pe Cindrea că, alături de alţi angajaţi ai Romgaz şi din Ministerul Economiei, de complot şi subminare a economiei naţionale, pentru că ar fi facilitat livrarea de gaze naturale la preţuri subevaluate către InterAgro, companie controlată de Ioan Niculae, aducând un prejudiciu de peste 500 de milioane de lei societăţii Romgaz.

Romgaz, societate listată la Bursa de Valori Bucureşti, are o valoare de piaţă de 10,4 miliarde lei (2,3 miliarde euro). Compania este controlată de Ministerul Energiei, care deţine 70% din acţiuni.

Romgaz asigură circa jumătate din producţia de gaze naturale a României, celălalt mare producător fiind OMV Petrom.

 

Cele mai citite

FOTO. Incendiu la o pensiune din Alba

Zeci de pompieri militari din Aiud şi Alba Iulia intervin în municipiul Aiud pentru stingerea unui incendiu izbucnit iniţial, în cursul nopţii, la un...

DGA și mascații au descins la Râmnicu Sărat! Acuzații de corupție

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale al IPJ Buzău, au...

Probleme pentru Rishi Sunak. Mai mulți parlamentari conservatori britanici sunt gata să demisioneze

Premierul britanic Rishi Sunak suferă din cauza plecării în masă a legislatorilor, numărul demisiilor depășind nivelul pe care l-a suferit Partidul Conservator înainte de...
Ultima oră
Pe aceeași temă