12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialDirectorul general de la Dacia a fost transferat în RUSIA, ca să...

Directorul general de la Dacia a fost transferat în RUSIA, ca să salveze AvtoVAZ

Nicolas Maure, directorul general al Groupe Renault Romania şi CEO al Automobile Dacia, a fost transferat în Rusia, informează Reuters, citată de Agerpres.

Nicolas Maure este trimis de alianţa Renault-Nissan să redreseze AvtoVAZ. În Rusia, predecesorul lui Nicolas Maure, Bo Andersson, s-a confruntat cu declinul vânzărilor şi cu interesele financiare puternice din rândul acţionarilor, furnizorilor şi angajaţilor. 

Francezul în vârstă de 55 de ani va continua probabil măsurile de reducere a forţei de muncă şi îndepărtarea furnizorilor de componente de calitate inferioară, deşi într-un ritm mai lent decât ultimul director, încercând să evite coliziunea cu cei care doresc menţinerea unui status quo. 

Avtovaz, producătorul Lada, cel mai bine vândut brand din Rusia, şi cel mai mare producător auto al ţării după vânzări, se confruntă cu dificultăţi financiare. Pierderile Avtovaz s-au triplat, de la 25 de miliarde de ruble în 2014, până la 73,85 miliarde de ruble (930 de milioane de dolari) anul trecut. Renault a decis să deprecieze valoarea investiţiei sale la Avtovaz cu 225 milioane de euro, până la 91 milioane de euro. 

Maure a fost numit marţi director general, înlocuindu-l pe suedezul Bo Andersson, victimă a recesiunii din Rusia, care a afectat vânzările auto, şi criticat de acţionarii ruşi ai Avotvaz pentru concedierea muncitorilor. 

Până acum, Maure a fost directorul general al Groupe Renault Romania şi CEO al Automobile Dacia, având astfel experienţa de a lucra într-un fost stat comunist şi de trata cu sindicatele. Dar problemele cu care se va confruntă la fabrica Avtovaz de la Togliatti sunt diferite. 

Un director a fost împuşcat mortal de la colapsul comunismului în Rusia – un incident legat de crima organizată, care în acea perioadă infecta industria auto – şi în ultimii ani, mulţi angajaţi importanţi de la Togliatti se deplasau cu escorte. 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă