17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialDirectorul Transelectrica explică primele de zeci de mii de euro

Directorul Transelectrica explică primele de zeci de mii de euro

Directorul Transelectrica, Toni Teau, a afirmat că bonusurile de la companie, despre care B1 TV a dezvăluit că se ridică la zeci de mii de euro, nu au fost încă acordate, iar indicatorul performanță ar sta la baza acestor sume de bani, potrivit B1 TV. 

Primele uriașe au fost acordate în urma unei hotărâri  a Adunării Generale a Acționarilor din 23 martie 2015, iar bonusurile anuale atingeau sume cuprinse între 26.000 și 180.000 de euro.

”Aceste bonusuri nu s-au acordat, niciun leu. Într-adevăr, s-au acordat niște bonusuri pentru anul 2013, dar sumele sunt mici și se poate vedea pe site. Am intrat la managementul companiei la 30 mai 2013. Eu dacă aș fi spor decizional aș face un salariu pentru parlamentari, guvernanță, președinte, foarte mare. Tocmai acolo este anomalia”, a declarat șeful Transelectrica.

Teau a precizat că Transelectrica este o societate cu monopol natural și că nu a tăiat de la investiții pentru acordarea bonusurilor. 

”Cine spune că cheltuiala cu investiții înseamnă cheltuială, trebuie să pună mâna pe economie. În cash flow, in plusurile de numerar se aplică indicatorul acesta de capex, de cheltuieli de investiții, sub forma amortizării, amortizare care la Transelectrica durează 5 ani”, a argumentat Toni Teau.

Citește și: Prime de mii de euro pentru șefii de la Transelectrica

Directorul Transelectrica a declarat că salariul lui este mic în comparație cu răspunderea pe care o are. 

”5.500 e un salariu brut la răspunderea pe care o am în Transelectrica se justifică mult mai mult de atât. Nu știți prin ce clipe am trecut”, a mai precizat directorul Transelectrica.

Acesta a adus ca exemplu situația în care linia București Sud a fost indisponibilă și exista riscul blocării sistemului. Toni Teau a mai precizat că i se pare normal să aibă un salariu decent bazat pe criteriul de performanță.

”Sunt șapte membri ai Consiliui, nu doar Radu Cernov. Mai departe știți cine aprobă remunerațiile? Tot Consiliul de Supraveghere”, a afirmat Teau.

Directorul a mai precizat că ultima mărire a salariilor cu 7,6% a muncitorilor de la Transelectrica a fost în iulie 2014.

”Evaluarea unui post, nu a unei persoane se face după alte principii, dupa competență după responsabilitate. Pentru mine o face evaluare de contract”, a conshis acesta.

Cele mai citite

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

OFICIAL. Massimiliano Allegri a fost demis de Juventus

Clubul de fotbal Juventus Torino a anunțat vineri, 17 mai 2024, demiterea antrenorului Massimiliano Allegri. Anunțul vine la doar două zile după ce echipa a...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă