12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDNA își va alimenta autoturismele, în următorii patru ani, din benzinăriile Lukoil

DNA își va alimenta autoturismele, în următorii patru ani, din benzinăriile Lukoil

Lukoil Romania va asigura, în următorii patru ani carburanți auto, pe baza de card de credit si bonuri valorice, pentru autoturismele Direcției Nationale Anticorupție. Compania a precizat, într-un drept drept la replică la materiatul realizat de Hotnews, că a câștigat contractul în urma unei licitații la care au participat trei ofertanți.

”Procedura în urma căreia a fost atribuit contractul menţionat în articol a fost licitaţie deschisă desfăşurată prin SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice). La licitaţie s-au înscris trei ofertanţi, iar oferta câştigătoare a fost declarată în conformitate cu dispoziţiile legale în materia achiziţiilor publice, respectiv criteriul „preţul cel mai scăzut”. În urma clasamentului făcut în funcţie de criteriul sus menţionat a fost declarată câştigătoare oferta SC Lukoil România SRL”, se arată în comunicatul Lukoil.

Contractul a fost încheiat miercurea trecută, întrucât nu a fost depusă nicio contestaţie de către ceilalţi competitori participanţi la licitaţie. Valoarea contractului este de 4.731.667,2 lei.

Cele trei firme care au participat la licitație sunt: Lukoil România, OMV Petrom, Marketing SRL și Rompetrol Downstream SRL.

În iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti care instrumentează dosarul Lukoil au extins măsurile asigurătorii, punând sechestru asupra unor bunuri ce aparţin companiei Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda până la concurenţa sumei de două miliarde de euro.

Dosarul în care Lukoil şi reprezentanţi ai săi sunt suspectaţi de spălare de bani şi folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii a fost trimis în judecată, printre inculpaţi fiind Petrotel Lukoil Ploieşti, Lukoil Holdings Bvatrium, dar şi români şi ruşi din conducerea rafinăriei din Ploieşti.

Procurorii care au instrumentat dosarul Lukoil au dispus disjungerea cercetărilor şi urmărirea penală a SC Petrotel Lukoil şi a directorului acesteia, Andrey Bogdanov, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, alte 39 de firme având calitatea de suspect pentru complicitate la cele două infracţiuni.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă