15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialDREPT LA REPLICĂ. Segmentul RCA nefiind unul prioritar pentru Omniasig

DREPT LA REPLICĂ. Segmentul RCA nefiind unul prioritar pentru Omniasig

În urma apariției articolului publicat de România Liberă în data de 29 decembrie 2016, sub titlul „2016 a venit cu cele mai mari scumpiri, dar și cu cele mai bune rezultate pentru multinaționalele din asigurări. Pe șoferi îi așteaptă un an cu prețuri uriașe pentru RCA”, având semnătura Denisei Marin, consideram că acesta este vădit redactat pentru a defăima și a denigra imaginea pieței de asigurări RCA, inclusiv cea a OMNIASIG.

Articolul este defăimător şi conţine afirmaţii neadevărate, astfel încât induce în eroare opinia publică, aducând în discuție creșteri de preț ale polițelor fără a aduce argumentele reale și fără a explica contextul modificărilor survenite în piața asigurărilor în acest an.

În virtutea dreptului la replică, OMNIASIG își rezervă dreptul de a face următoarele precizări:

OMNIASIG promovează bunele practici în domeniul asigurărilor și își desfășoară activitatea conform legislației în vigoare, pentru o piață guvernată de principii concurențiale. Respingem afirmațiile care sugerează practicile invocate în articol.

Falimentele amintite în articol au avut efecte negative în întregul domeniu, afectând imaginea întregii industrii și încrederea consumatorilor în produsele de asigurare. Mai mult, pentru acoperirea cererii exprimate de consumatori, în urma ieșirii celor două companii din piață, a fost nevoie de un efort suplimentar din partea întregii industrii a asigurărilor.

Strategiile de business ale OMNIASIG sunt dezvoltate în concordanță cu legislația în vigoare, respectând normele Solvency II ce guvernează întreaga activitate a asigurătorilor locali și legislația din domeniul concurenței. Aceste norme sunt foarte stricte şi trebuie să fie respectate de toţi jucătorii din piaţă.

Una dintre direcțiile strategice de dezvoltare ale OMNIASIG este creșterea în cadrul segmentului corporate, unde avem o ofertă de produse optimizate conform cererii portofoliului de clienți, segmentul RCA nefiind unul prioritar pentru OMNIASIG. 

Echipa OMNIASIG Vienna Insurance Group

 

Cele mai citite

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă