18.4 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialDupă nemţii de la Hornbach, şi francezii de la Leroy Merlin întrerup...

După nemţii de la Hornbach, şi francezii de la Leroy Merlin întrerup colaborarea cu Schweighofer. Compania austriacă a fost acuzată că defrişează ilegal în România

La două luni după ce reţeaua de magazine de bricolaj Hornbach a renunţat la colaborarea cu firma autstriacă Schweighofer, care a fost acuzată că taie ilegal păduri în România, acelaşi lucru a fost anunţat miercuri, 1 Martie, şi de Leroy Merlin.

„Leroy Merlin, unul dintre cei mai importanți retaileri de bricolaj la nivel mondial și unul din liderii pieței de bricolaj din România, anunță întreruperea colaborărilor cu companiile care nu dețin certificările de sustenabilitate FSC și PEFC. Începând cu luna februarie, Leroy Merlin România a demarat procesul de delistare a tuturor produselor din lemn, provenite de la companii naționale și internaționale, care nu respectă standardele de sustenabilitate și certificările FSC (Forest Stewardship Council) și PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification).

Procesul de înlocuire a produselor delistate se va întinde pe o perioadaă de maximum trei luni, astfel încât românii să regăseascăa în scurt timp sortimentația bogată și diversificată cu care s-au obișnuit în magazinele Leroy Merlin. Departamentele de Tâmplărie și Materiale de construcții din cadrul Leroy Merlin România depun eforturi susținute în acest sens și sunt deja în negocieri cu noi furnizori”, se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii de compania cu capital francez. 

În traducere liberă, Leroy Merlin renunţă la furnizorul Schweighofer, care nu respectă standardele menţionate şi nici nu deţine certificatele amintite în comunicatul redactat într-un ton diplomatic.

“În cultura organizației noastre, pe primul plan sunt oamenii, iar parteneriatele de afaceri sunt bazate pe încredere și respect reciproc. Respectul față de mediul înconjurator este o preocupare a fiecaruia dintre noi, cei din echipa Leroy Merlin. Ne dorim, în egala masură, ca partenerii noștri să se comporte responsabil și să imbrățișeze aceleași valori în care noi credem. (…) Trebuie să fim cu toții de acord că nu putem să construim un viitor mai bun pentru noi și pentru copiii noștri fără respect reciproc în comunitate și fără respect față de resursele naturale ale mediului înconjurător“, a declarat Frédéric Lamy, directorul general al Leroy Merlin România.

 

Pe 22 decembrie 2016, retailerul german de bricolaj Hornbach anunţase că va înceta relaţiile comerciale cu Holzindustrie Schweighofer, pe segmentul lemnului pentru construcţii şi a lemnului rindeluit.

„Ţinem ca furnizorii şi partenerii noştri de afaceri să respecte principiile unei silviculturi responsabile. Colaborăm strâns cu furnizorii noştri pentru a dovedi provenienţa lemnului şi pentru a împiedica existenţa în sortimentul nostru a produselor din lemn din surse incerte sau ilegale. Din acest motiv am fost permanent în dialog strâns cu Schweighofer şi FSC (Forest Stewardship Council). Am urmărit atent procesul de re-certificare a Schweighofer şi am decis să încetăm colaborarea cu această companie pe segmentul lemnului pentru construcţii şi a lemnului rindeluit”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, directorul general al Hornbach România.

Astfel, colaborarea dintre Hornbach şi Holzindustrie Schweighofer a încetat începând cu luna ianuarie, iar pentru gama de lemn pentru construcţii şi lemn rindeluit a fost ales deja un furnizor nou.

Cele mai citite

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Un grup de filipinezi a sărbătorit paștele ortodox cu drob și cu pachețele de primăvară

România devine o a doua casă pentru mulți imigranți, iar aceștia își împletesc tradițiile din țările lor de origine cu cele românești. Spre exemplu,...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă