19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDușa: România, o țară sigură pentru investitori

Dușa: România, o țară sigură pentru investitori

România este o țară sigură, iar oamenii de afaceri ar beneficia de un mediu economic stabil, a declarat, joi, ministrul Apărării, Mircea Dușa.

”România este un stat stabil, un stat sigur, care ne dă garanția că prin politica sa promovată în zonă asigură stabilitate și siguranță și investitorii din această zonă pot veni să facă afaceri. Aceste aspecte se analizează și la organismele UE și sunt cele legate de industria de apărare și România este un stat unde investitorii pot să-și facă afaceri în siguranță și afacerile dânșilor sunt în siguranță (…) Mesajul pe care îl dau eu ca ministru al Apărării este că investitorii pot să vină liniștiți în România, investitorii vin într-o țară sigură, într-o țară care promovează stabilitatea în zonă, într-o țară în care posibilitățile de a face afaceri sunt deschise și spre sectorul producției militare și pe programele care au fost adoptate la nivel de NATO și al UE pe Cyber Defense, în domeniul acesta de vârf al tehnologiei și care în analizele pe care le avem la NATO și Uniunea Europeană există un flagel pe care omenirea trebuie să-l stăpânească și investițiile NATO și investițiile naționale și investițiile fiecărui stat și investițiile României în acest domeniu trebuie să fie foarte importante”, a fost mesajul ministrului Apărării adresat participanților de la Bucharest Forum 2014, scrie Mediafax.

El a susținut că ”evoluțiile” din ultima perioadă din Ucraina au afectat ”mediul de securitate regional, dar și mediul internațional”.

Dușa a declarat că NATO și UE au un rol legitim în apărarea securității energetice, inclusiv prin protejarea rețelelor energetice.

”România va continua să acționeze ca un catalizator al stabilității și asigurării securității regionale. În acest context, împreună cu aliații noștri vom contribui de o manieră contructivă la edificarea acestui deziderat al cetățenilor care trăiesc în această zonă (…) Principalul nostru scop strategic a fost intensificarea și stabilirea unor oportunități care să ofere un profil cuprinzător regiunii prin deschiderea sa către cooperare euro-atlantică”, a spus ministrul Apărării.

Bucharest Forum 2014 se desfășoară la Palatul Parlamentului, în perioada 2-4 octombrie.

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă