15.4 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialE-commerce, utilaje industriale şi licitaţii

E-commerce, utilaje industriale şi licitaţii

Era tehnologiei în care ne aflăm în momentul de faţă facilitează tot mai mult tranzacţiile de orice tip. Din ce în ce mai mult teren câştigă şi licitaţiile online – sector din e-commerce în continuă expansiune şi dezvoltare.

Licitaţiile online înlătură cheltuielile ocazionate de timp, de deplasare, de comisioane aferente tranzacţiei. În cazul licitaţiilor clasice, toţi cei ce licitau trebuiau să fie prezenţi la locul de desfăşurare, procesul era unul de durată şi de asemenea costisitor din punct de vedere al deplasării în special. Facilitatea licitaţiilor online este dată de faptul că procesul se desfăşoară în aceeaşi manieră, cumpărătorii licitează pentru bunul sau echipamentul dorit, iar cel cu oferta cea mai bună îl obţine în cele din urma.

E-commerce-ul s-a extins enorm de mult şi a ajuns şi în sectoare ce pot părea surprinzătoare pentru unele părţi. Intră în această categorie comerţul şi licitaţiile online de utilaje şi echipamente industriale. O gamă extrem de variată de astfel de bunuri este disponibilă pentru licitaţii, de la utilaje pentru prelucrarea metalelor şi până la macarale, de la poduri rulante până la utilaje, maşini CNC și pentru prelucrarea lemnului.

Cumpărătorii obţin numeroase beneficii de pe urma licitaţiilor online de utilaje. Aceste licitaţii facilitează enorm chiar şi simpla căutare a echipamentului dorit. Se obţine uşor acces la informaţii, la specificaţiile tehnice ale utilajului căutat, la starea şi vechimea sa, iar gama variată oferită satisface orice exigenţe şi cerinţe. Informaţiile despre produse sunt foarte detaliate şi se oferă chiar şi imagini şi videoclipuri care să ofere cumpărătorilor o idee despre condiţia în care se află echipamentul.

În ceea ce priveşte vânzătorii sau site-urile reprezentative ale companiilor ce pun la dispoziţie utilajele spre licitaţie online, oferă calitate în toate privinţele. Se înregistrează o creştere a numărului de firme ce oferă astfel de servicii de licitaţii online de utilaje, iar modul în care funcţionează e-commerce-ul pe acest sector este unul exemplar. Utilajele şi echipamentele scoase la licitaţie sunt în prealabil examinate de către experţi, se asigură funcţionalitatea în toate privinţele, se oferă fotografii şi o inspecţie amănunţită a utilajului înainte de fi pus în oferta de licitaţie.

Atât vânzătorii cât şi cumpărătorii pot găsi licitații online de utilaje industriale la Surplex. Compania este una dintre primele ce a profitat de deschiderea pieţei de licitaţii de utilaje către online. Surplex are peste 15 ani de vechime în era online pe domeniul de vânzare, cumpărare şi licitaţii de utilaje şi echipamente industriale. Pe piaţa europeană Surplex se situează printre lideri, primind chiar recunoaştere şi premii pentru cea mai bună platformă Forrest Research în anul 2001.

Un nivel înalt de transparenţă, preţuri la nivelul pieţei sau chiar sub acesta, timp de livrare scurt, dar şi servicii complete – de la examinare până la dezmembrare, transport sau livrare – aceste aspecte oferite de companii precum Surplex sunt avantaje nete oferite pe de o parte vânzătorilor de utilaje, pe de altă parte celor ce caută să cumpere linii de producţie, instalaţii ori echipamente şi maşini-unelte de orice tip. Vânzătorul are avantajul de a-şi lichida rapid stocul de echipamente, iar cumpărătorul are ocazia de a găsi soluţii mult mai rentabile faţă de achiziţionarea de utilaje noi.

E-commerce-ul cu utilaje, în speţă licitaţiile online, reprezintă astfel o variantă viabilă şi rentabilă pentru orice business, dovadă fiind faptul că mari companii implementează şi caută să îmbunătăţească sistemele de licitaţii online şi de vânzări şi cumpărări de echipamente industriale.

Cele mai citite

Întârzierea consolidării clădirilor: O problemă majoră în mandatul lui Nicușor Dan

Faptul că un cutremur mai puternic ar putea distruge mii de clădiri din București a transformat necesitatea consolidării clădirilor cu risc seismic într-una dintre...

Meme Stoica a stabilit cine e cel mai bun atacant român. “El e!”

FCSB este noua campioană a Superligii. Echipa patronată de Gigi Becali a câștigat titlul, după ce a învins-o pe Farul lui Hagi, scor 2-1. David...

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...
Ultima oră
Pe aceeași temă