13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialE.ON România a finalizat fuziunea companiilor de distribuţie

E.ON România a finalizat fuziunea companiilor de distribuţie

Fuziunea celor două firme de distribuţie deţinute de E.ON România s-a finalizat, compania rezultată fiind primul distribuitor integrat de gaze şi electricitate de pe piaţa românească.

Potrivit Mediafax, E.ON Distribuţie România şi-a început activitatea la 1 ianuarie. Fuziunea a început în anul 2009 şi a fost realizată prin absorbţia E.ON Moldova Distribuţie de către E.ON Gaz Distribuţie.

"Fuziunea celor două companii din cadrul E.ON România a fost un proces firesc prin care s-a realizat o procedură de reorganizare intra-grup având ca scop principal creşterea eficienţei pe termen lung, ca rezultat al optimizării costurilor comune", a declarat într-un comunicat directorul general al E.ON România, Frank Hajdinjak.

E.ON Distribuţie România operează o reţea de gaze naturale în lungime de peste 20.000 km, respectiv o reţea de electricitate de peste 80.000 km care deservesc în total circa 3 milioane de clienţi şi acoperă judeţele din partea de Nord a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț, Bacău).

E.ON menţionează că noua companie va aloca "sume considerabile" pentru modernizarea şi extinderea reţelelor şi că de la venirea în România grupul a investit peste 1,2 miliarde euro, o sumă similară fiind virată către stat, sub formă de impozite şi taxe.

Cele mai citite

Irak ajută la misiunea de căutare a elicopterului ce îl transporta pe președintele Iranului

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...
Ultima oră
Pe aceeași temă