14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialEndava mai angajează 300 de IT-iști

Endava mai angajează 300 de IT-iști

Unul dintre cei mai mari și mai dinamici jucători de pe piața românească IT, Endava, a anunțat că va mai angaja încă 300 de informaticieni la Cluj-Napoca, în următorii doi ani. Pentru anul viitor, conducerea companiei britanice dorește să angajeze 140 de informaticieni la Cluj-Napoca, iar ceilalți 160 ar urma să fie angajați în 2016. Astfel, Endava va avea la Cluj 850 de angajați, a declarat CEO-ul companiei britanice, John Coterell, cu prilejul inaugurării noului sediu al companiei.

Noul spațiu de birouri, de 6.700 mp, ocupă 8 din cele 11 niveluri (parterul și etajele 4-10) ale clădirii United Business Center Tower, deținută de Iulius Group, și include, pe lângă zona open space cu birouri, 48 de săli de conferință, două săli pentru relaxare, unde angajații pot juca foosball și tenis de masă, respectiv o zonă de luat masa, cu o capacitate de 100 de locuri. În curând, aici vor fi disponibile zilnic, prin intermediul unui furnizor extern, produse de cofetărie și patiserie, gustări calde și reci, lactate, băuturi răcoritoare, cafea și ceai. În plus, fiecare etaj beneficiază de câte un spațiu pentru cafea, balcoane cu vedere către lac, iar etajul al 9-lea include și o terasă cu o suprafață de 300 mp. De asemenea, în noul sediu este disponibilă și o sală de training cu o capacitate de aproximativ 100 de locuri pentru programul Endava University, dedicat angajaților companiei.

Contractul de închiriere are durata de șapte ani.

„Prin mutarea în sediul nou consolidăm operațiunile noastre din Cluj-Napoca într-un singur spațiu de birouri, ce ne va permite să menținem ritmul de creștere al echipei cu 25% anual.

Plănuim să angajăm încă 140 de specialiști IT la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni, iar în doi ani ne-am propus să trecem de 850 de persoane angajate în acest sediu”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.

„Avem un parteneriat cu Iulius Group din 2008, pentru birourile noastre din Cluj-Napoca și Iași, iar pe parcursul colaborării am primit din partea lor suportul de care am avut nevoie pe măsura extinderii activității noastre. Mai mult, cu fiecare proiect de clădiri de birouri al Iulius Group în România, am văzut un progres în concept și mod de execuție, iar noul birou răspunde așteptărilor noastre, astfel încât echipele noastre să se bucure de un mediu de lucru deosebit”, a adăugat Valentin Metzger, Delivery Director pentru centrul de dezvoltare Endava la Cluj-Napoca. În țară, Endava mai are 270 de angajați în Iași și 280 în București. Și în aceste orașe, conducerea companiei britanice speră să mai angajeze câte 70–80 de informaticieni pentru fiecare birou, anul viitor.

Noii angajați în Endava sunt atât specialiști IT cu experiență, cât și tineri aflați la început de carieră. Endava are peste 1.600 de angajați full-time în sediile din Marea Britanie, SUA, Germania, România, Moldova și Macedonia. Operațiunile Endava în regiune includ și un sediu cu 300 de angajați în Chișinău și un sediu deschis anul acesta în Skopje, ce numără în prezent 20 de angajați.   

Endava își extinde operațiunile din Cluj

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă