17.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialEtichete de bronz pentru șase clustere din Transilvania

Etichete de bronz pentru șase clustere din Transilvania

Șase clustere din Transilvania de Nord au primit o certificare specială din cadrul Secretariatului European pentru Analiza Clusterelor de pe lângă Comisia Europeană. Este vorba de un titlu care atestă că toate cele șase clustere au început îmbunătățirea calității managementului, potrivit agrocluster.ro.

Clusterele care au primit această importantă distincție europeană sunt AgroTransilvania Cluster, Mobilier Transilvan, Cluj IT, iTechSylvania, Prelucrări Metalice Transilvania și Regional Agrofood.

În România, în total, 13 clustere au primit această certificare, din totalul celor 73 de astfel de structuri înregistrate la nivel național.

La nivelul Uniunii Europene, acordarea de astfel de distincții a început în anul 2010. 689 de clustere au primit eticheta Bronz, 7 au primit eticheta Argint, iar 47 au primit eticheta Aur.

Oportunitate pentru clusterele din Transilvania

„Acordarea acestei distincții ne onorează și certifică faptul că clusterul AgroTransilvania pășește cu hotărâre pe drumul care duce spre excelență”, a declarat directorul general al clusterului, Felix Arion.

„Rezultatul benchmarking-ului reprezintă recunoașterea Clusterului la nivel european conform clasificărilor specifice, însă presupune în mod special o responsabilizare, prin faptul că reflectă poziționarea clusterului în raport cu obiectivele strategice declarate pentru dezvoltarea socio-economică”, a declarat Alexandru Tulai, președintele Cluj IT Cluster.

Proiectul Agenției de Dezvoltare Regională de Nord-Vest prin care autoritățile europene au realizat evaluarea clusterelor se numește Clust­Ars (Benchmarking of Cluster Management Organizations Proiect Clust­Ars) și este un proiect cu finanțare europeană. 

 

Cele mai citite

Cătălin Drulă, președintele USR: Guvernul PSD-PNL ne duce în dezastru financiar!

Președintele USR, Cătălin Drulă, atrage atenția că incompetența actualului Executiv ne costă și ne va costa scump. “Guvernul PSD-PNL ne duce în dezastru financiar! Ieri,...

Armata franceză a efectuat miercuri prima lansare de probă a unei rachete aer-sol cu încărcătură nucleară

Armata franceză a efectuat miercuri prima lansare de probă a versiunii renovate a rachetei sale aer-sol cu rază medie de acţiune presupusă a fi...

Statele baltice vor cere la summitul NATO creşterea la cel puţin 2,5% din PIB a bugetelor apărării statelor membre

Miniştrii apărării din statele baltice (Lituania, Letonia şi Estonia) au anunţat miercuri că la summitul NATO din iulie le vor cere aliaţilor creşterea la...
Ultima oră
Pe aceeași temă