17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialEximBank urcă în Top 100 bănci din Europa de Sud-Est

EximBank urcă în Top 100 bănci din Europa de Sud-Est

EximBank a urcat șapte poziții în Top 100 Bănci din Europa de Sud-Est după profitul înregistrat anul trecut, ocupând locul 31, conform clasamentului anual realizat de agenția de presă SeeNews. Ediția din acest an include 22 de bănci românești, iar EximBank se menține în top zece cele mai profitabile bănci, fiind pe poziția a 8-a.

”EximBank s-a concentrat în ultimii ani pe dinamizarea activității comerciale și pe gestionarea eficientă a resurselor, iar trendul ascendent al indicatorilor de performanță ai băncii demonstrează corectitudinea principiilor pe care le-am aplicat în gândirea noastră strategică. Vom continua să acționăm în direcția angajării proactive a pieței și creșterii capacității de reacție rapidă la nevoile clienților și de aceea suntem încrezători că ne vom menține și în acest an poziția de top în clasamentul celor mai profitabile bănci”, a spus Traian Halalai, președintele EximBank.

La nivel regional, 70 din cele 100 de bănci din clasament au raportat profit pentru 2013, însă pierderile unor mari jucători din regiune, în special ale celor din Slovenia, au determinat un rezultat total negativ de 2,18 miliarde de euro, potrivit realizatorilor clasamentului.

După activele de la finalul anului 2013, EximBank ocupă locul 73 în ediţia din acest an a Top 100 Bănci din Europa de Sud-Est, în condiţiile în care, pentru realizarea clasamentului, au fost chestionate 250 de instituţii bancare din 10 state (Albania, Bosnia Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Slovenia).

EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene.

EximBank a obținut în primul semestru din 2014 un profit net de aproape 32 mil. lei, cu 29% mai mare decât în primele șase luni ale anului precedent. Volumul expunerilor noi acordate a totalizat, în primele șase luni ale acestui an, aproximativ 475 mil. lei, din care 90% au fost orientate către finanțarea companiilor. Portofoliului de credite nete al băncii s-a majorat cu 24% față de sfârșitul lui 2013, iar activele băncii au crescut cu 244 mil. lei.

Cele mai citite

Un bărbat a fost accidentat mortal de un tren în Gara Ploiești Vest

Un bărbat a fost accidentat mortal de tren, marţi seară, în Gara Ploieşti Vest, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, potrivit agerpres.ro. Conform sursei...

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. Este în stare gravă. Un agresor a fost reținut

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat și a fost transportat la un spital. UPDATE: Starea premierului Slovaciei este gravă. El a fost internat la...

Blinken spune că Israelul are nevoie de un plan clar și concret pentru viitorul Gaza

Israelul are nevoie de un plan clar și concret pentru viitorul din Gaza, unde se confruntă cu potențialul unui vid de putere care ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă