22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialFermierii se plâng că nu au primit subvenţiile de la APIA

Fermierii se plâng că nu au primit subvenţiile de la APIA

Fermierii se plâng că nu au primit subvenţiile de la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA). Este vorba despre 620 milioane euro, bani pe care ministrul Agriculturii, Daniel Constantin promite că îi vor avea până vineri în conturi.

Potrivit Mediafax, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi premierul Victor Ponta au vizitat, miercuri, Târgului internațional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei INDAGRA 2014, prilej cu care un fermier din Constanţa le-a spus că nu a primit încă subvenţiile din fonduri europene.

"Domnul ministru a zis că termină până la 1 noiembrie cu plăţile şi şi-a pus capul la bătaie", i-a replicat Ponta.

Ministrul a asigurat că, până vineri, fermierii vor avea banii în cont. "Până mâine, eu vreau să facem toate plăţile posibile, ca să aibă fermierii până vineri banii în cont", a spus Constantin.

Acesta l-a întrebat pe directorul general al APIA care este stadiul plăţilor, iar şeful instituţiei a precizat că miercuri dimineaţa a fost efectuată o plată în sumă totală de 510 milioane euro, mai scrie Mediafax.

"Suntem într-un stadiu destul de avansat, dintr-un total de 620 milioane de euro, astăzi de dimineaţă, am făcut plăţi de 510. În continuare tragem tare ca, până la sfârşitul lunii, să terminăm", a precizat directorul APIA.

Cele mai citite

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...
Ultima oră
Pe aceeași temă