9.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialFiat Chrysler, în vizorul autorităților americane. Care este motivul

Fiat Chrysler, în vizorul autorităților americane. Care este motivul

Constructorul auto Fiat Chrysler Automobiles NV este în vizorul autorităților americane, sub suspiciunea că ar fi falsificat rapoartele referitoare la numărul de mașini vândute, informează Bloomberg, citat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al Fiat Chrysler, compania cooperează în cadrul investigaţiilor demarate de Departamentul american al Justiţiei şi Autoritatea de Supraveghere a Pieţelor Financiare (Securities and Exchange Commission) privind vânzările sale de vehicule în SUA. 

„În bilanţurile sale anuale şi trimestriale, Fiat Chrysler Automobiles a înregistrat veniturile pe baza livrărilor către dealeri şi clienţi şi nu pe baza numărului de vehicule vândute către clienţii finali”, se arată în comunicatul companiei. 

Anterior, Bloomberg News a informat că procurorii americani au demarat o anchetă asupra unei posibile fraude la Fiat Chrysler. Această anchetă ar putea da o lovitură serioasă constructorului auto, care a anunţat vânzări record, după ce Fiat a preluat controlul deplin la Chrysler în 2014. 

În luna decembrie a anului trecut, Fiat Chrysler (FCA) a raportat că a înregistrat cele mai mari vânzări de pe piaţa din SUA din istoria de 90 de ani a companiei, cu 217.527 de vehicule vândute şi, totodată, a informat că vânzările sale au crescut timp de 69 de luni consecutive. 

În replică, în luna ianuarie a acestui an, mai mulţi dealeri din Illinois şi Florida au demarat o acţiune în justiţie în care contestă cifrele de vânzări ale FCA susţinând că producătorul auto a „umflat” artificial vânzările prin plata unor dealeri care să raporteze că au vândut mai multe vehicule decât în realitate. 

 

Cele mai citite

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Iași: Șoferița care a provocat moartea Anastasiei, o fetiță de 4 ani, a fost trimisă în judecată și pentru ucidere din culpă

Femeia care a accidentat-o mortal pe Anastasia, o fetiţă de 4 ani, evenimentul având loc în comuna Scobinţi din judeţul Iaşi, a fost trimisă...

Românii pot avea succes la Eurovision! Trebuie doar să demonstreze că au avut părinți de același sex: Decebal și Traian

România ar putea accede din nou cu succes în viitoarele finale din cadrul concursului Eurovision, poate chiar cu șanse la trofeu. Concurenții din țara...
Ultima oră
Pe aceeași temă