14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFirmele de securitate private, în atenția Consiliului Concurenței

Firmele de securitate private, în atenția Consiliului Concurenței

197 de firme private de securitate au fost vizate de controale inopinate efectuate de Consiliul Concurenței, care le suspectează de încălcarea Legii Concurenței – schimb de informații și prețuri practicate, informează un comunicat al instituției. 

Investigaţia vizează posibila încălcare a Legii Concurenţei de Asociaţia Profesională a Companiilor de Securitate şi cei opt membri ai acesteia (Rosegur SA, G4S Secure Solutions SRL, Securitas Services România SRL, RPG Security Center SRL, Magic Safe Security SRL, Konsalnet Security SA, Morar-Paza şi Protecţie SRL şi Bronec International Company SRL), precum şi de Federaţia Serviciilor de Securitate, respectiv asociaţiile şi companiile membre ale acestora: Asociaţia Română a Industriei de Securitate (13 companii membre), Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate (142 companii), Patronatul Serviciilor de Securitate (34 companii), conform Consiliului Concurenței. 

Potrivit Consiliului, documentele ridicate în timpul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. 

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate, precizează autoritatea de concurenţă. 

Conform sursei citate, în situaţia în care se va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă