11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFirmele de TRANSPORT VALORI au primit amenzi de 1,7 milioane de...

Firmele de TRANSPORT VALORI au primit amenzi de 1,7 milioane de lei

Peste o mie de firme care depozitează sau transportă valori au fost amendate de Poliție, în ultima lună, cu aproape 1,7 milioane de lei, informează Mediafax.

Neregulile constatate au fost lipsa sistemelor electronice de securitate şi a personalului de pază înarmat, nerespectarea consemnelor sau folosirea unor maşini neamenajate.

Poliţiştii au verificat, în perioada 2 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016, 12.095 de unități care asigură depozitarea, paza şi transportul bunurilor şi valorilor monetare, la unele dintre acestea fiind găsite deficienţe pentru care au fost date 1.279 de amenzi, în valoare totală de 1.687.419 de lei, arată marţi Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

În 1.342 de cazuri au fost găsite deficiențe privind locurile de depozitare. Dintre acestea, în 427 de cazuri a fost constatată lipsa unor sisteme mecanofizice, în alte 559 lipseau sistemele electronice de securitate, iar 356 de sisteme erau neasigurate cu pază.

Poliţiştii au dat, pentru aceste deficienţe, 1.125 de amenzi, dintre care 270 prestatorilor de servicii și 855 conducătorilor de unități, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 1.239.555 de lei.

De asemenea, au fost făcute aproape 1.500 de verificări în cazul transporturilor de valori, în 214 cazuri fiind constatate deficiențe. Printre neregulile găsite sunt: lipsa planului de pază al transportului (40 de cazuri), nerespectarea consemnelor (44 de cazuri), utilizarea unor autovehicule neamenajate (19), lipsa personalului de pază înarmat (38), lipsa monitorizării mijloacelor de transport (11 cazuri).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă