7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialFondul Proprietatea vrea să dea în judecată E.ON Distribuție România. Care este...

Fondul Proprietatea vrea să dea în judecată E.ON Distribuție România. Care este motivul

Fondul Proprietatea (FP) vrea să dea în judecată administratorii și directorii E.ON Distribuție România, E.ON Moldova Distribuție și E.ON Energie România, pentru recuperarea daunelor cauzate companiilor respective prin aprobarea, încheierea și derularea unor servicii cu E.ON România SRL, acționarul majoritar al Companiilor, relatează economica.net. 

Administratorii FP consideră că serviciile contractate erau şi prea scumpe şi inutile.

“Serviciile contractate de către Companii cu acționarul majoritar E.ON România SRL nu sunt necesare, iar prețul plătit de către Companii societăţii E.ON România SRL pentru serviciile de consultanță strategică este nejustificat”, potrivit unui comunicat al Franklin Templeton, administratorul FP.

Citește și: Fondul Proprietatea are buget pentru 2015

Conform datelor disponibile Fondului, în anul 2014, valoarea totală a acestor contracte referitoare la consultanța strategică și de management se ridică la o sumă estimată de 34,4 milioane RON (echivalentul a 5,6 milioane GBP sau 7,7 milioane EUR).

“Fondul consideră că încheierea acestor tranzacții între părți afiliate, denumite contracte pentru servicii de consultanță în domeniul strategiei de afaceri, încheiate cu acționarul majoritar, nu sunt nici necesare, nici adecvate, întrucât Companiile au propriile consilii de administraţiile și directori, care sunt numiți pentru a lua decizii strategice și de management și pentru a acționa în interesul și beneficiul tuturor acționarilor și nu în cel al acționarului majoritar. Fondul Proprietatea consideră că încheierea contractelor privind servicii de consultanță strategică poate fi considerată un abuz de putere al acționarului majoritar, E.ON România SRL”.

Citește și: Preşedintele ANRP recunoaşte că 2 miliarde de la Fondul Proprietatea au plecat fără acte

Fondul consideră că această situație reprezintă “un conflict de interese și o încălcare gravă a principiilor de guvernanță corporativă și solicită conducerii din România a companiei E.ON România SRL să analizeze posibilitatea încetării acestor contracte, precum și de a nu mai încheia contracte similare cu Companiile în viitor”.

 

 

Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă